Adıyaman'da FETÖ/PDY 'çatı' davası: İlk duruşma 19 gün sürdü

Düzenleyen:
Adıyaman'da FETÖ/PDY 'çatı'  davası: İlk duruşma 19 gün sürdü

GÜNDEM Haberleri

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY ‘çatı’ davasının ilk duruşması 19 gün sürdü.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 324 sayfalık FETÖ/PDY ‘çatı’ iddianamesinin kabul edilmesinin ardından, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanılan davada 25’i tutuklu 63 kişi yargılanıyor.

Örgütle iltisaklı 11 dernek ve 2 vakıf tarafından yürütülen 18 proje kapsamında SODES uygulama usul ve esaslarına aykırı olarak yapılan hileli usulsüzlükler nedeniyle toplamda 1 milyon 305 bin 956 TL kamu zararına neden olunduğu ve bu paranın örgüte aktarıldığı iddia ediliyor. 

DURUŞMA 17 ARALIK'A ERTELENDİ

“Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme (FETÖ/PDY), Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılanan sanıkların tamamı ilk duruşmada savunma yaptı. Toplam 19 gün süren davanın ilk duruşma sonrasında veriler ara karar ile tutuklu bulunan 6 sanığın tutuksuz yargılanmasına, tutuksuz yargılanan 3 sanığın ise tutuklu yargılanmasına karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 17 Aralık 2017 tarihine erteledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...