Bozdağ'dan Merkel'e sert tepki

Düzenleyen:
Bozdağ'dan Merkel'e sert tepki

GÜNDEM Haberleri

Hükûmet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'nin seyahat uyarısına karşı Almanya'yı öven ve "Almanya bir hukuk devletidir" diyen Merkel'e sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin Almanya'ya seyahat edecek olan vatandaşlarına "temkinli ve dikkatli" olma çağrısı yapması Almanya'da büyük yankı uyandırmış, Almanya Başbakanı Merkel "Biz bir hukuk devletiyiz, seyahat engeli konamaz" diyerek tepki göstermişti.

Merkel'in açıklamasına cevap veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"ALMANYA'YI BİR DE BİZE SOR''

Merkel, Almanya'nın nasıl olduğunu bir de Almanya'daki Türklere, Müslümanlara ve bize sorsun. Türkiye'de sırf gazetecilik yaptığı için kimse suçlanmamış ve tutuklanmamıştır. Türkiye'de terör örgütüne destek vermesi halinde hiç kimse arasında ayrım yapılmaz, adaletin gereğini yapar.

"TERÖRE DESTEK VERİYORLAR"

Ama Almanya teröre destek verenlere kol kanat geriyor. Bugün Almanya'da PKK, DHKP-C, FETÖ serbest. Serbestten de öte himaye görüyor. Bu teröristlere her şey serbest, ama Türkiye Cumhurbaşkanı'na Almanya yasak. Hangi düşünce özgürlüğünden bahsediyorsunuz? Ben gitmek istedim, toplantıma izin vermediler. Diğer bakan arkadaşlarım istedi izin vermediler.

"TÜRKLERE SALDIRANLARI YAKALAMIYORLAR"

Türk, düşmanlığına, Müslüman düşmanlığına her türlü özgürlük var, ancak bize özgürlük yok. Vatandaşlarımızın her yıl onlarca camisi kundaklanıyor. Merkel'e sordum, "bunlar neden yargılanmıyor" diye. Bunlar yakalanmıyor bile. Solingen'le ilgili, NSU davasıyla ilgili ne yapıldı. Almanya'da adalet sadece Alman doğan Alman vatandaşlarına.
Almanya'da eğer Türkseniz daha havalimanında size ayrımcılık başlıyor. Size Türk olduğunuzu her bir zerrenizle hissettiriyorlar. Eşitlik varsa, başka ülke vatandaşına yaptığın muameleyi neden 
Türklere de yapmıyorsun?

Seçim nedeniyle de Türkiye'ye saldırma konusunda bir yarış var.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...