İran'dan Mısır darbesine ilk tepki

İran'dan Mısır darbesine ilk tepki

DÜNYA Haberleri

Mısır'da ordunun yönetime el koyarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmasına İran'dan ilk tepki geldi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Meclis haber ajansına verdiği demeçte, Mısır'daki askeri darbenin ABD ve Suudi Arabistan'ın yeşil ışık yakması sonucu gerçekleştiğini savundu. Burucerdi, Müslüman kardeşlerin daha dikkatli ve tedbirli hareket etmeleri halinde Mısır siyasetinde yeniden yerlerine alacağını söyledi. Mısır'da yönetimi ele geçiren ordunun, erken genel seçim vaadinden bulunduğunu hatırlatan İranlı yetkili Burucerdi, "Müslüman Kardeşlere yeniden bir fırsat verilmesi halinde, yeniden seçilerek iktidara gelir" dedi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası "iç savaştan kaçınılması" uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...