Kumpasçılar kamerayı vantilatöre yerleştirmiş

Düzenleyen:
Kumpasçılar kamerayı  vantilatöre yerleştirmiş

GÜNDEM Haberleri

MHP’li Aksoy’un evine giren FETÖ’cü polislerin, ses ve görüntü aktarma cihazı yerleştirdikleri vantilatörü evdekiyle değiştirdikleri ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Başsavcılığı’nca FETÖ’nün kaset kumpasına ilişkin 171 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede, FETÖ mensubu polislerin MHP eski Çorum milletvekili Bekir Aksoy’un evine girerek tavandaki lambaya kamera yerleştirdikleri, ancak verim alamayınca evdeki vantilatörün aynısından alarak ses ve görüntü aktarma cihazı yerleştirdikleri belirtildi. Daha sonra örgüt mensubu polislerin kamera yerleştirdikleri vantilatörü evdeki vantilatörle değiştirdikleri bildirildi. Söz konusu bilgiler, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda teknik şube kısmında görev yapan şüpheli Cengiz Söğüt’ün itiraf beyanlarında yer aldı. Şüpheli Söğüt, MHP eski Adıyaman Milletvekili Gülen Bayıoğlu’nun evindeki tüplü televizyonun içine kamera yerleştirdikleri evin kapısını açamadıklarını, bunun üzerine de kapıyı kırarak içeri girdiklerini anlattı. Söğüt “Ertan Arslan’ın (şüpheli) ısrar etmesi üzerine yatak odasında tuvalet masasının ayak ucu tarafına ses alıcı yapıştırmalı cihazı da yapıştırdım. Daha sonra bu cihazları sökmeye de gittik” dedi.

AKYÜREK’TEN SONRA DA DİNLEME YAPMIŞLAR

İddianamede, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı dinleyen ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’le irtibatlı şüpheli Fatih Aksoy örgütle bağlantısını ve dinlemelerin ne zamana kadar devam ettiğini anlatarak itirafçı oldu. Dinlemelerin çoğunun İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek ayrılınca sonlandırdıklarını ifade eden Aksoy, daha sonra bilgisayarlarda Teknik Takip ve Operasyon Bürosu (TEKOP) eski Müdürü Salih Keskinkılıç’ın temizlik yaptığını, bazı evrak ve bilgileri sildiğini söyledi. Dinleme yaptıkları kişileri sisteme giren kişilerin Ali Ağıllı ile Salih Keskinkılıç olduğunu kaydeden şüpheli Aksoy, şu beyanlarda bulundu:
MHP kasetleri internette yayınlandıktan sonra Ali Ağıllı yanımıza gelerek teker teker uyarılarda bulundu. ‘Bu konuyu dışarıda dile getirmeyin. Toplu ve kalabalık yerlerde bunları konuşmayın’ şeklinde ifadelerde bulundu. Daha sonra personeli toplu hâlde uyardı. ‘Burası devletin yatak odasıdır. Burada olan burada kalır. Buradan dışarı çıkmaz’ dedi.
CHP eski Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ı dinlemiştim. Baykal hakkında elde edilen dinlemeyi bilgisayarda tapeye dönüştürdüm. Salih Keskinkılıç da buradan Baykal’la ilgili veriler aldı. Bu dinleme faaliyetleri Hüseyin Namal daire başkanı olduğunda 3-5 telefon numarası haricinde bütün dinlemeler sonlandırıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...