Adalet Bakanı Gül: Bütün taahhütler yerine getirildi! İadesi için hiçbir engel kalmadı

Düzenleyen:
Adalet Bakanı Gül: Bütün taahhütler yerine getirildi! İadesi için hiçbir engel kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin, "Kısa bir süre önce sözleşmeler kapsamında bütün taahhütler yerine getirilmiştir. Yani şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep temasları kapsamında Vali Ali Yerlikaya ve Ak Parti İl  Başkanı Eyüp Özkeçeci ile Şahinbey ilçesinde yapımı devam eden Şehir Hastanesi  inşaatında incelemerde bulunduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını  cevaplandırdı.

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin karara  bağlanan davayla ilgili görüşleri sorulan Gül, "Elbette kim hangi cezayı hak  ediyorsa o cezayı alacaktır. Beraat etmesi gereken beraat ediyor, ceza alması  gereken ceza alıyor. Bunun kararını veren de bağımsız Türk mahkemeleridir."  ifadesini kullandı.

Gül, yargılamaların adil bir şekilde ve büyük bir özveriyle,  hakimlerin geç saatlere kadar çalışması sonucu devam ettiğini aktararak, milletin  beklentisinin adaletin bir an evvel tecelli etmesi olduğunu bildirdi."Cumhurbaşkanımızın canına kast etmek için 'biz buradayız şimdi  nerede' diye hesap soranlar, kendilerini Türkiye’nin eşkiyası gibi gören terör  örgütleri hak ettikleri cezayı almışlardır." diyen Gül, şöyle devam etti:

"O gün Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 80 milyon Türkiye’nin bekasına  sahip çıkmıştır. Bu alçaklığa yapan alçak terör örgütü de bugün adil bir şekilde  yargılanmaktadır. Milletimiz müsterif olsun. Türkiye, sokakta bulunan bir ülke  değildir. Hangi terör örgütü olursa olsun Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen bütün  terör örgütleriyle, bütün kurumlarımız mücedelesini sürdürecektir. Yargı da hukuk  çerçevesinde, kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yargılamayı yapmaktadır.  Şunu herkes bilsin ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine yapılan  bütün bu propagandalar, hatta o gece suikast çabası şunu gösteriyor.  Cumhurbaşkanımızın varlığı Türkiye Cumhuriyeti'nin bakası için çok önemlidir.  Bunun farkındalar.

Cumhurbaşkanı bütün hayatını Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlü olması  için adamıştır. Hamdolsun milletimizin sayesinde o gece de büyük bir suikast  girişimi Allah’ın yardımıyla, milletin duasıyla atlatılmıştır. Ama şunu herkes  bilsin ki Türkiye’ye kimse diz çöktüremeyecek, Recep Tayyip Erdoğan’a kimse diz  çöktüremeyecek. Aziz Türk milletine kimse diz çöktüremeyecek. Kıyamete kadar  İstiklal Marşımız, bayrağımız özgürce dalgalanacaktır. Çok önemli bir karardır.  Bu kararın neticesinde örgütün de büyük bir çözülme içerisinde olduğunu ve  rüyalarla, birbirlerine farklı şeylerle tarihler vererek gaz verenlerin Türkiye  Cumhuriyeti'nin ne kadar ciddi bir devlet olduğunu görmeleri açısından da önemli  bir gelişme diye düşünüyorum."

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

Adalet Bakanı Gül, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin soruya,  "Kısa bir süre önce sözleşmeler kapsamında bütün taahhütler yerine getirilmiştir.  Yani şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır." yanıtını verdi. Bakan Gül, "Olası bir neden olması halinde iadesi zaten mümkündür.  Bütün deliller, klasörler Amerika makamlarına ulaştırılmıştır. Şu an bir hukuk  devletine, 'demokrasiyi merkeze aldığını' ifade eden her ülkeye yakışan bunun  gereğini yapmaktır. Biz de ABD'den Türkiye'deki 250 cana kıymış ve bu mahkeme  kararlarıyla da belgelenmiş, delili olan bu terör örgütü elebaşının iadesini  istiyoruz. Prosedür şekli anlamda tamamlanmıştır. Umarız bunu yerine getirirler.  Hep beraber takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

YARGI MENSUPLARIYLA YAPILAN TOPLANTI

Gaziantep'te bugün başlayan ve yargı mensuplarının teknik, fiziki  sorunları ile adliye teşkilatının problemlerinin ele alındığı toplantının çok  verimli geçtiğini belirten Gül, Adalet Bakanlığına 3 bin 500 personel alımı  yapılacağına dikkati çekti.

Gül, ayrıca 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir alımı  gerçekleştirileceğini böylece yaklaşık 6 bin genci adliye teşkilatları bünyesinde  istihdam etmiş olacaklarına vurguladı. Gül, "Onlara da bu vesileyle çağrıda  bulunalım. Bin 500 hakim ve savcı için de ilana çıktık. Türk adli çalışanı olmak  büyük bir şereftir. Çalışan tüm savcı ve hakimlerimize mübaşirine ve herkese  teşekkür ediyorum." diye konuştu.Bakan Gül, sorular üzerine 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümü de  değerlendirdi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yargının bağımsızlığına  sonuna kadar inandıklarını belirten Gül, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'de savcılar, mahkemeler bağımsız bir şekilde görevlerini  yapıyor. Bizler de kamuoyu ile süreci takip ediyoruz. 6-7 Ekim olayları gerçekten  Türkiye'deki huzur ortamını bozmaya yönelik çok provakatif eylemlerdi. Bu konular  yargı nezdinde bağımsız bir şekilde yürüyor. Bizler de birlikte takip ediyoruz.  Türkiye'de 80 milyonun birliğini, dirliğini ve kardeşliğini kimse bozamaz. Bozmak  isteyenler de yargı önünde hesap vermeye çıkar. Bu süreci hep birlikte takip  ediyoruz."Bakan Gül, ayrıca beraberindekilerle inşaat alanını ziyaret ettiği  Gaziantep'teki Şehir Hastanesinin 2019'un sonuna kadar tamamlanmasının  öngörüldüğünü, böylece kentin sağlık üssü olacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...