İstanbullu taksici İngiliz polisine tosladı

İstanbullu taksici İngiliz polisine tosladı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da trafik kurallarını ihlal eden bir taksici, turist sandığı müşterileri İngiliz üst düzey polis şefleri çıkınca ceza yedi.

İstanbul'da trafik kurallarını ihlal eden bir taksici, turist sandığı müşterileri İngiliz üst düzey polis şefleri çıkınca ceza yedi. Polis müdürleri taksiciyi e-postayla emniyete şikayet etti. Taksiciye para cezası verildi. İstanbul'da ticari taksiye binen İngiliz üst düzey polis müdürleri, trafikte tehlikeli araç kullanan taksiciyi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet etti. Taksi sürücüsü A.Ö'ye 243 lira para cezası kesildi. Taksici ayrıca 30 ceza puanı verildi. İngiltere Karayolu Güvenliği Destek Birimi Müdürü Trevor Alan Hall ile üst düzey karayolu güvenliği danışmanı Adam Briggs, güvenli trafik projesi kapsamında Ankara'ya düzenlenen "Hız Yönetimi" çalıştayına katılmak üzere geçen ay Türkiye'ye geldi.
'BURASI İSTANBUL'
İngiliz polis şefleri Hall ve Briggs, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan otele gitmek için bindikleri taksinin karayolunda yaptığı kural ihlallerini cep telefonu videosuyla belgeledi. Hall ve Briggs taksi şoförünü Emniyet Genel Müdürlüğü'ne e-posta ile şikayet etti.
Hall ve Briggs trafikte yaşadıkları kabusu e-postada şöyle anlattı: "İkimiz arka koltuğa oturup emniyet kemerlerimizi takmaya çalıştık. Ama takside emniyet kemeri bağlantı noktaları yoktu. Sürücüye bunu söyleyince 'Burası İstanbul' karşılığını verdi. 'Emniyet kemeri olan bir araç istiyoruz' deyip taksiden indik.
'DELİ GİBİ KULLANIYORDU'
Sürücü öfkelendi ve taksiye geri binmemizi istedi. Araca binmeyince arka koltuğu kaldırdı, bağlantı noktalarını çıkardı ve bu şekilde taksiye bindik. Şoför deli gibi gidiyordu. Bir şeritten diğer şeritlere insanların önüne kırarak dikkatsiz ve tehlikeli bir şekilde ilerliyordu.
En sağdan en sola üç şerit yolu oldukça vahşice ve sert bir manevrayla kırarak kendisine göre bir şerit buldu. Sol şeride geçtiğimiz anda karşımıza yolda kalmış bir araç çıktı. Ani fren yapınca durabildik. Kemeri olmadığı için Briggs, öne fırladı ve boynunu incitti."
'Alay etti, bahşiş vermedik'
İngiliz polis şefleri, taksicinin havaalanından otele gelene kadar 100 kilometrenin altına hiç düşmediğini belirtti. İkili e-postalarında, "Şeritler arası kıra kıra ve sol kaldırıma vuracak şekilde araç sürdü. Otele vardığımızda kendisini polise şikayet edeceğimi söyledim. 'Trafik polisi mi' diye güldü. O yüzden bahşiş vermedik" diye yazdı.
'Biraz hız yapmış olabilirim'
Şikayet üzerine İstanbul Emniyeti harekete geçti. Taksinin Atatürk Havalimanı'nda çalıştığı belirlendi. Sivil trafik ekibi taksiyi havaalanında durdurdu. Arka sol yolcu emniyet kemerinin çalışmadığı anlaşıldı. Taksi şoförü A.Ö. trafiğin durumuna göre aracını biraz hızlı kullanmış olabileceğini itiraf ederek, "Yolculuk sırasında sık şerit değiştirdim" dedi. A.Ö'ye tehlikeli araç kullanmak ve bozuk emniyet kemerinden dolayı 243 lira trafik cezası kesildi. (Bugün)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...