Başbakan Erdoğan, 'Her türlü kirli oyunu bozacağız'

Başbakan Erdoğan, 'Her türlü kirli oyunu bozacağız'

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, 'Ülkemizin barışı istemesinden rahatsız olanlar var. Türkiye, bu oyunlara asla eyvallah demez. Hepsini bozacağız' dedi.

Bingöl ve çevresinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan Bingöl Havalimanı'nın resmi açılışı dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, çözüm sürecinden asla geri adım atılmayacağını vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi: "Gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin ve babaların göz yaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim: Bu süreci sabote eden, her kim olursa olsun bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğramak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler. Türkiye'nin çehresini değiştirmek için ne gerekiyorsa kararlılıkla bunu yapacağız. Öyle tencere tava çalanlara falan aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar, demokratik bir arayış içinde değiller. Tam aksine çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yapmak suretiyle çevreyi katlediyorlar. Bu yaptıkları suçtur. Mısır'da 'darbeyi yaparız, işimize bakarız' diye düşündüler. Ama Mısır halkı bu oyunu bozdu, bu tuzağı alt üst etti. Senaryoyu yırtıp attı. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamak istediler. Ağaç diyerek, çevre diyerek, park diyerek insanları sokağa döktüler. Biz tüm kirli oyunları bozacağız. 2023 hedeflerine ulaşacağız. Artık meydan boş değil. Şimdi en büyük meydana gidiyoruz: sandık meydanı... Halkın iradesine saygı duymayanlara dersini orada vereceksiniz. Eğer onların bir tuzağı varsa Allah'ın da milletin de bir tuzağı var." nbsp;26 Temmuz'da da Şırnak Havalimanı'nın hizmete gireceğini belirten Erdoğan, havaalanına 2012 yılında vefat eden Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi'nin adının verileceğini söyledi. Daha sonra Bingöl Valiliği tarafından Bingöl Üniversitesi kampüsünde verilen iftara katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, devlet üniversitelerinde çok kısa sürede özel güvenlik yerine devletin güvenlik güçlerini yerleştireceklerini söyledi. Erdoğan, "Çünkü biz hiçbir öğrencimizin hayatını tehdit altında görmek istemeyiz. Molotofla palayla dolaşan gençlik istemiyoruz. Eğer bunlar üniversite öğrencileriyse, karşımıza hep harçla çıkıyordu. Harç var mı? Yok. 480 lira her öğrenciye destek veren bir iktidar var. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

3 yılda gerçeğe dönüştürüldü
Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği sebebiyle yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihaleye çıkarıldı. 2010 yılında yeniden temeli atılan havaalanı 3 yılda tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildi. Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu köyünde 4 bin metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilen havaalanının; 2 bin 300 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pisti var. 122 milyon lira harcanan havaalanı, yıllık 500 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...