Afrin'de yeni hedef, teröristlerin Kilis'e roket attığı Bafelyun Tepesi

Düzenleyen:
Afrin'de yeni hedef, teröristlerin Kilis'e roket attığı Bafelyun Tepesi

GÜNDEM Haberleri

Askerî yetkililer, Burseya Dağı'ndan sonraki hedefin, Türkiye'ye yönelik roket ve havan saldırılarının yapıldığı Bafelyun Tepesi olduğunu söyledi.

343 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilk 6 gününde, 4 uçak ile 25 hedefin imha edildi ve toplam 343 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtta önemli aşamalar kaydedildi. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Türk topçuları Afrin'deki terör unsurlarına yönelik olarak top atışlarında bulundu. Çok sayıda hedef vuruldu. Öğle saatlerinde ise fırtına obüsleri aynı noktalara yoğun bir şekilde atış gerçekleştirdi.

Afrin'de yeni hedef, teröristlerin Kilis'e roket attığı Bafelyun Tepesi

YENİ HEDEF BAFELYUN TEPESİ

Dağda mevcut pozisyonlarını koruyan birliklerin yanı sıra zaman zaman yapılan saldırılara da anında Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile karşılık veriliyor. Burseya Dağı'nın teröristlerden arındırılmasının ardından yeni adresin Kilis'i hedef alan saldırıların yapıldığı Bafelyun Tepesi olduğu belirtildi

Askerî yetkililer, saldırıların yapıldığı bölgedeki terör hedeflerinin savaş uçakları ve obüslerle vurulduğunu ancak tamamen teröristlerden arındırılması için Burseya'nın ardından Bafelyun Tepesi'ne yöneleceklerini kaydetti. Burseya Dağı ve Bafelyun Tepesi'nin ardından planlamada Afrin ile Azez arasında bulunan Marin, Kastel Cindo, Maranez, Minnag ve Tel Rıfat bölgeleri ile çevresindeki köylerin temizlenmesi var.

ASKERΠSEVKİYAT SÜRÜYOR

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında farklı illerden gönderilen tanklar Hatay'a ulaştı. Askerî personel tarafından TIR'lardan indirilen tanklar, sınır birliklerine sevk edildi.

ABD'den YPG'ye verdiği silahlarla ilgili açıklama geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "YPG'ye verdiğimiz silahlarla ilgili Türkiye ile görüşüyoruz" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...