BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

750 gr. ekşi elma, 3 yemek kaşığı limon suyu, 250 gr. havuç, 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış), yarım su bardağından az şeker, 1 paket vanilya, yarım tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağından fazla un, 1 paket kabartma tozu ...



Elmalı havuçlu kek MALZEME: 750 gr. ekşi elma, 3 yemek kaşığı limon suyu, 250 gr. havuç, 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış), yarım su bardağından az şeker, 1 paket vanilya, yarım tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağından fazla un, 1 paket kabartma tozu, 200 gr. çekilmiş fındık, 2 yemek kaşığı elma suyu, tuz, 75 gr. kayısı marmelatı. HAZIRLANIŞI: Elmaları soyun, üstüne bıçakla çizikler yapın ve dörde bölün. Dilimlediğiniz elmaların üzerine limon suyu gezdirin. Havuçları iri rendeleyin. Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve tarçını çırpın. Un ve kabartma tozunu üzerlerine eleyin, fındık, elma suyu ve havuçları katıp karıştırın. Yumurta akını bir tutam tuz ile kar gibi katılaşana kadar çırpıp karışıma katın. Hazırladığınız hamuru 25 cm. çapındaki yağlanmış kalıba düzgünce yayın. Elma dilimlerini üzerine dizin. 175 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirin. Kayısı marmelatını ısıtıp sıcak kekin üzerine sürün. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT