BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yemekle aranız nasıl?

Yemekle aranız nasıl?

Gurme değilim ama lezzetten anlarım. Obur değilim ama yemeyi severim. Yemek ayırımı yapmam ama seçiciyim. Şansım da yaver gidiyor, onu da söyleyeyim. Türkiye'nin her bölgesinin kendine has bir damak zevki var ve çeşidi bol. Neredeyse her il farklı bir lezzet sunar insana.



Gurme değilim ama lezzetten anlarım. Obur değilim ama yemeyi severim. Yemek ayırımı yapmam ama seçiciyim. Şansım da yaver gidiyor, onu da söyleyeyim. Türkiye'nin her bölgesinin kendine has bir damak zevki var ve çeşidi bol. Neredeyse her il farklı bir lezzet sunar insana. Biri?kalkıp?"Hadi"?dese; Akçaabat?ya?da?Akhisar?veya?Manisa'ya köfte yemeye giderim. Diyarbakır'a kaburga, Siirt'e büryan,?Konya?ve Denizli'ye tandır,?Tokat'a?güveç,?Bursa ya da Erzincan'a?döner?için?durmaz?giderim.?Akdeniz?yemeklerinin hakkını vermek için Adana veya Mersin'e gidilmez mi? Bendeniz koşa koşa giderim şahsen. Hele Edirne'ye ciğer yemek için? Hiç durmam. Eğer Hatay ise söz konusu olan; hoplaya zıplaya giderim, yemeğin envai çeşidi orada çünkü. İyi?tarafı?ne?biliyor?musunuz? Her?bölge?ve şehrin en az bir mutfağı var?İstanbul'da.?Git?ye.?Ege'nin yoktu;?o?da oldu. Denizli Kebap 258.?Denizli?Kebap?258'i?adına aldanıp?da sadece kebapçı sanmayın?sakın.?Her?türlü Ege yemeğini bulmak mümkün orada. Hem de en?usta ellerden çıkıyor bu?yemekler.?Tesadüfen buldum bu?restoranı.?Büyükçekmece-Beykent'te. Ege yöresinin her bir pide çeşidi var orada. Ayrıca, tandır. Ki, tandır Denizli'nin en lezzetli yemeğidir.?Tahinli?ve?ısırgan?otlu pideleri?doyumsuz. Güveç ve köfte çeşitleri de öyle. Hele zeytinyağlı yemekleri; çok lezzetli. Enginar, börülce, barbunya, taze fasulye,?pırasa?ve?ıspanak?yemekleri?parmak?ısırtan cinsi. Ya patlıcan közleme? Yeme de yanında yat! İmam bayıldıyı, yaprak sarmayı, bamya ve favayı hiç söylemeyeyim ama keşkeğin tadına doyum olmadığını söylemeden geçemeyeceğim. Bir de tabii tarhana çorbası. Yörenin en güzel yemeği; söylenmez mi? Denizli Kebap 258'in sahibi Hakan Kanbir, Denizlili. İşinin ehli birisi ve oldukça titiz. Mutfakta kullandıkları sebze ve meyvelerin neredeyse tamamını Selimpaşa'daki kendi çiftliğinde yetiştiriyormuş. Tarhana, süzme yoğurt, irmik, tereyağı, peynir ve tavuk gibi ürünler Denizli'den geliyor. Zeytinyağı Edremit'ten. Kuzu ise Keşan'dan. Yemek, lezzetini kullanılan malzemeden alır bu doğru ama içine konulan sevgi de önemli. Yemeği yapanın severek yapması lazım. Denizli?Kebap?258'de?bunların hepsi var.?Yemeğin?üstüne yine yörenin irmik?helvasını,?ya da incir telemesini yiyince keyif tamam oluyor. Kahveyi unuttuğumu sanmayın sakın; o işletmenin ikramı! İşini?ciddiye?alanı?gördüm?de Hakan Kanbir kadarını görmedim doğrusu.?Restoran?çok?şık?bir kere. Mutfaktan fırına, oturma düzeninden lavabosuna kadar her şey muntazam ve her birisi yöre kültürünün birer yansıması. Duvar taşları bile Denizli'den getirilmiş. İçecekler de öyle. Denizli'nin Zafer gazozunu içmeniz lazım. Ya da yanık süzme yoğurttan elde edilen ayranı. Denizli Kebap 258 açılalı daha bir sene olmuş ama marka. Hakan Kanbir, "Kaliteyi bozmadan birkaç şube daha açacağız" dedi. Bağcılar'da inşa edilen Mall Of İstanbul'da düşünüyor mesela bir şube açmayı. 'Açın' dedim. 'Açın da bu lezzeti tatmak için ta buralara gelmeye mecbur kalmayalım.'
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104123
    % 0.12
  • 3.4906
    % -0.5
  • 4.1771
    % -0.29
  • 4.7234
    % -0.71
  • 145.551
    % 0.08
 
 
 
 
 
KAPAT