Candan Yüceer hayatı, biyografisi! CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in vaatleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Candan Yüceer hayatı, biyografisi! CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in vaatleri

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer kimdir, kaç yaşında, nereli? Candan Yüceer mevcut mesleği nedir, evli mi? Candan Yüceer vaatleri nedir? Candan Yüceer Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer hayatı ve biyografisi

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Candan Yüceer kaç yaşında, nereli?

CANDAN YÜCEER KİMDİR?

Candan Yüceer 4 Mayıs 1973 yılında Ankara'da dünyaya gelen Türk siyasetçi ve hekimdir. TBMM 24., 25., 26 ve 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili oldu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Candan Yüceer, Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yaptı. Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu.

24, 25, 26 ve 27. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 3 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye genelinde AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk haklarına ilişkin çalışmalar yürüttü. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili görevini yürüttü. Yüceer, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde yer almayacağını ifade etti.

Candan Yüceer 16 Ekim 2023 tarihinde ise Süleymanpaşa ilçesinde merkez ofisini açarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen belirtti.

10 Ocak 2024'te parti meclisi onayıyla 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayı olmuştur.

Op. Dr. Kamil Yüceer ile evli olan Candan Yüceer, iki çocuk annesidir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...