Hasan Kara kimdir, nereli? MHP Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara hayatı ve biyografisi || Hasan Kara Kilis

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hasan Kara kimdir, nereli? MHP Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara hayatı ve biyografisi || Hasan Kara Kilis

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara kimdir? Hasan Kara kaç yaşında, nereli? Hasan Kara mevcut mesleği nedir, evli mi? Hasan Kara vaatleri nedir? MHP Belediye Başkan Adayı Hasan Kara hayatı ve biyografisi

Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara kimdir? Hasan Kara kaç yaşında, nereli?

HASAN KARA KİMDİR?

Hasan Kara, 1969 yılında Kilis'te doğdu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 

Antakya Altınözü'nde Hakimlik, Ümraniye Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Aktif siyasi hayata girişi 1999 yılında Fazilet Partisi'nden Kilis Belediye Başkan adayı olmasıyla başladı ancak seçimi kazanamadı. 1999 ve 2002 yılları arasında serbest avukatlık yaptı ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevleri üstlendi. 2001'de AK Parti'nin kurulunca Hasan Kara'da Kilis'teki kurucuları arasında yerini aldı. 2002 genel seçimlerinde AK Parti Kilis İl Başkanı olan Kara ve 22.dönem Kilis milletvekili olarak AK Parti'den seçildi. 2007 yılındaki genel seçimlerinde AK Parti 23. dönem Kilis milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Hasan Kara, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise AK Parti Kilis Belediye Başkanlığına aday gösterildi ve seçimi kazandı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP'nin  yani Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak Kilis Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...