MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci kimdir? Hükmü Pekmezci Bayburtlu mu, nereli? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci kimdir? Hükmü Pekmezci Bayburtlu mu, nereli? Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci kimdir ? Hükmü Pekmezci kaç yaşında, nereli? Hükmü Pekmezci'nin mesleği nedir, evli mi? Hükmü Pekmezci'nin vaatleri nedir? MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci'nin hayatı ve biyografisi

MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci'nin hayatı ve biyografisi, siyasi kariyeri araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Hükmü Pekmezci Bayburtlu mu ? Hükmü Pekmezci nereli, kaç yaşında?

HÜKMÜ PEKMEZCİ KİMDİR?

Hükmü PEKMEZCİ 1954 yılında Bayburt’ta doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt’ta tamamladıktan sonra Üniversite dönemine 1973 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümü’nde başlamış ve daha sonra Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ni kimyager olarak bitirip mezun olmuştur.

İş hayatına 1977 yılında Gümüşhane Öğretmen Okulu’nda öğretmen olarak başlamış ve daha sonra Gümüşhane Lisesi’nde öğretmenlik yapmıştır. Pekmezci, 1978-1980 yılları arasında Ülkü-Bir Gümüşhane Şube Başkanlığı görevini yapmıştır. 1985-1989 yılları arasında Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü olarak atanmış ve sonrasında Bayburt’un il oluşu ile 1990 yılında kurucu olarak Bayburt İl Turizm Müdürlüğü’ne atanmıştır.

Pekmezci, 7 yıl Bayburt TRT muhabirliği görevini yaptı. 1992 yılında Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Yönetim Kurulu’nda görev alıp, aynı bölümde genel sekreterlik ve 2. Başkanlık görevinde bulundu. Ayrıca 1992 yılından itibaren aralıklarla profesyonel 3. Ligde Bayburtspor yönetiminde  genel kaptanlık, as başkanlık ve başkanlık görevlerinin yanı sıra Bayburt Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Organize Sanayi Kurucu Yönetim Kurulu 2. Başkanı, Bayburt Eğitim Fakültesi’nin kuruluş aşamalarında rol aldı.

1999 seçimlerinde MHP’den Bayburt Belediye Başkanı olarak seçilen Pekmezci 5 yıl bu görevde kaldı.

2019 yerel seçimlerinde yine Milliyetçi Hareket Partisi'nden Bayburt Belediye Başkanı seçildi. 

2024 yılında yeniden aday gösterildi.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...