Salih Müslim kaçtı mı?

Salih Müslim kaçtı mı?

DÜNYA Haberleri

IŞİD'e karşı mücadelede sıkıntı çeken PYD'nin lideri Salih Müslim'in Finlandiya'ya iltica ettiği iddia edildi.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sürüyor. Kobani'yi kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti kentin doğu cephesinde merkezin sınırına kadar yaklaşmış durumda.
Yoğun çatışmalar devam ederken bugün çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kürtçe yayın yapan haber sitesi avestakurd.net'in iddiasına göre IŞİD saldırıları sonrası PYD'nin başkanı Salih Müslim Finlandiya'ya kaçtı. nbsp;
Avestakurd, PYD Başkanı'nın Finlandiya'ya iltica ettiği iddiasını "Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir (Salih Müslim Finlandiya'ya iltica etti)" manşetiyle duyurdu. Salih Müslim, Suriye'deki 3 büyük kantonun bir numaralı yöneticisiydi. nbsp;
Bazı kaynaklar ise, yakın zamana kadar Suriye diplomatik pasaportuyla uluslararası seyahat eden Müslim ve Mihemed'in Avrupa'da rahat gezebilmeleri için bu girişime başvurduklarını öne sürdü.PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, PYD'nin Suriye rejimiyle işbirliği yaptığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Onlar rejimle sıkı fıkı dolaşırken biz mücadele halindeydik. Bu kadar insanımız şehit düştü, zindanlarda direndi. Onlar Halep'te, Şam'da 'kardeşim' diye kol kola gezerken biz o zaman bu rejimle mücadele ediyorduk. Gerçekleri herkes biliyor" yanıtını verdi.
Rojava halkının kendi topraklarına saldıranlara karşı savaştığını söyleyen Salih Müslim, bölgedeki siviller için oluşturulması tartışılan tampon bölge konusunda ise "Bunu işgal olarak sayarız" dedi.


"SINIRDAN GEÇİŞLERİ HERKES BİLİYOR"
Türkiye sınırlarından Rojava'ya geçtiği iddia edilen IŞİD üyelerine ilişkin Salih Müslim, Med Nuçe'ye konuştu. Müslim, Başbakan Davutoğlu'nun "Kimse bunu ispatlayamaz" sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi: "Sınırdan geçişleri herkes biliyor. Sayın Davutoğlu tüm dünyanın gözleri önünde olan bir şeyi yalancı çıkaramaz. Onları doğru konuşmaya davet ediyoruz. Biz her zaman Türkiye'ye kardeşlik eli uzattık. Sınırın her iki tarafı da bizim halkımızdır. Herkesten önce sınır güvenliği bizi ilgilendiriyor. Ama kalkıp elimizi uzattığımız yerden kalkıp bükmek yakışmaz."


"KOBANİ, KÜRT HALKINI BİRLEŞTİRDİ"
Kürt sorununun çözümünün Kobani'de düğümlendiğini söyleyen Müslim, "Kobani dört parça Kürt halkını birleştirme gibi bir tarihi görevi yerine getirdi ve buna da layık olacaktır. Ne olursa olsun bütün Kürtlerin alnını açık bırakacaktır" diye konuştu.
Kobani'yi şantaj meselesi yapmak isteyenler olduğunu söyleyen Salih Müslim, "Herkes şunu bilsin; Kobani teslim olmayacaktır, düşmeyecektir. Halkımız, oradaki savaşçılar sonuna kadar direnecektir" dedi.
Tarihi günler yaşandığını söyleyen PYD Eşbaşkanı, barıştan yana olan herkesi Kobani'yle birlikte olmaya çağırdı.


Haberler.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...