UNRWA'dan Filistin'e 60 yeni okul

/ Kaynak: AA
UNRWA'dan Filistin'e 60 yeni okul

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), 40'ı Gazze'de olmak üzere Filistin topraklarında 60 yeni okul inşa edeceğini duyurdu.

UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze'de 251 bin öğrencimiz ve 257 okulumuz var. Gelecek dönemde 40'ı Gazze'de olmak üzere Filistin'de 60 yeni okul inşa etmek için çalışacağız" ifadesini kullandı. Hasene açıklamasında veliler ve memurların grev ve protestolarıyla ilgili olarak, "Veliler isteklerinde haklı. Sınıflardaki öğrenci sayısı 50'ye çıkarılmadı, biz sadece 38 olan sayıyı 40-41'e çıkardık" sözlerine yer verdi. Hasene, dile getirilen taleplerin diyalogla çözülebileceğine, binlerce öğrencinin eğitim hakkından mahrum edilmemesi gerektiğine işaret etti. Hasene, geçen yıl yaşanan mali krizin tekrarlanmaması için yeni finansal kaynak arayışı içinde olduklarını ve gelecek 3 ay için mali kriz yaşamayacaklarını belirtti. Filistin'de 24 Ağustos'ta eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen Gazze'de UNRWA bünyesindeki okullarda 3 gündür eğitim yapılamıyor. Gazze'de okullar, UNRWA'ya bağlı olup mülteci ailelerin çocuklarının okuduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı kontrolündeki devlet okulları olmak üzere ikiye ayrılıyor. UNRWA'ya ait okullarda yaklaşık 248 bin öğrenci eğitim görüyor. UNRWA mali açık nedeniyle eğitim-öğretime başlanamaması ihtimaline dair yaptığı açıklamaların ardından 24 Ağustos'ta okulların açıldığını duyurmuş ancak "memurların istisnai ücretsiz izne çıkarılması" kararı almıştı. Çalışanların tepkisi üzerine karar geri çekilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...