İtalya sahil güvenliği 4 bin mülteci kurtardı

İtalya sahil güvenliği 4 bin mülteci kurtardı

DÜNYA Haberleri

Sicilya Kanalı'nda 20 farklı operasyonda, 4 bin 541 sığınmacı karaya taşındı

Akdeniz'de İtalyan sahil güvenlik ekiplerinin koordinasyonunda icra edilen 20 farklı operasyonda toplam 4 bin 541 sığınmacının kurtarıldığı bildirildi.
İtalyan Rainews 24 kanalının haberine göre, Akdeniz'in Libya ile İtalya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgesinde, Ortadoğu ve Afrika'daki çatışma ve istikrarsızlıktan kaçan çok sayıda sığınmacının bulunduğu teknelere bugün kurtarma operasyonu yapıldı.
İtalya sahil güvenlik ekiplerinin koordinasyonunda, söz konusu bölgede Avrupa Birliği Ülkelerinin Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) kapsamında görev yapan 10 deniz ünitesinin yürüttüğü, bazısı halen devam eden operasyonlarda kurtarılan sığınmacı sayısının 4 bin 541 olduğu bildirildi.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM) son açıkladığı verilere göre, bu yıl başından bu yana Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşan sığınmacı sayısı 120 bini geçerken, umuda yolculukları denizde ölümle sonuçlanan sığınmacıların sayısının ise 2 bin 620 olduğunu açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...