Otobüste Türk göçmene ağır hakaretler

Otobüste Türk göçmene ağır hakaretler

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de bir İngiliz yolcu, aynı otobüste bulunan yaşlı bir Türk'e, İngilizce konuşmuyor diye eşi üzerinden çok ağır küfürlerle saldırdı.

Londra'dan Tottenham'a giden otobüste yaşanan bu son olay Avrupa'da İslamafobi'nin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Bir İngiliz, otobüs yolculuğu boyunca, İngilizce konuşmuyor diye adı, kimliği bilinmeyen bir Türk'e çok ağır küfürlerle saldırdı.


Söz konusu Türk yolcunun özellikle eşi ve ailesine yönelik çok çirkin küfürler savuran adam  “Ya İngilizce konuş ya da Türkiye'ye geri dön” diye hakaretlerini sürdürdü.


Korkunç ayrımcılığı otobüsteki herkes hayretler içerisinde izledi. Bebeğiyle otobüste seyahat eden siyahi İngiliz vatandaşı, Türk mülteciyi İngiltere'nin bedava olanaklarından yaralanmak için bu ülkeye gelmekle suçladı. Yol boyu süren küfür içerikli sözlü taciz adamın otobüsten inmesiyle son buldu. Türk yolcunun ayrıca engelli olduğu, yanında yürüme destek aletinin bulunduğu görüldü. Saldırgan şahıs, engelli olduğu sanılan yolcunun yürütecini de otobüsten attı.

İNGİLİZ POLİSİ SORUŞTURMA BAŞLATTI


İngiliz polisi, başkent Londra'da hizmet veren belediye  otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ırkçı ve  İslamofobik saldırıya ilişkin soruşturma başlattı. Polis yetkililerince yapılan açıklamada, olayın 17 Ekim Cumartesi günü  yaşandığının tahmin edildiği ve Haringey bölgesinde görevli polislerin olayı  soruşturduğu kaydedildi. 
 
Olayın tam olarak ne zaman ve nerede yaşandığı tespit  edilmeye çalışıldığının belirtildiği açıklamada, görüntünün "ırkçı ve İslamafobik  taciz içerikli" olduğu bildirildi. 
 
Olayın, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Londra'nın  kuzeyindeki Tottenham semtinde, A10 Caddesi'nde seyreden bir otobüste  gerçekleştiğine inanıldığını belirten polis yetkilileri, olayla ilgili bilgi  sahibi olanların kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında da bulundu. 
 
Londra'da hizmet veren bir belediye otobüsünde Türk vatandaşına  yapılan sözlü saldırı cep telefonuyla görüntülenmişti. Görüntüde, siyahi bir  kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada, Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk  olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Otobüsten inen siyahi kişinin, Türk  vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların yürüyebilmek için  kullandığı yürüteci de otobüsten dışarı fırlattığı da görüntülenmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...