HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus milletvekili: Dönerden vazgeçin

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Rus milletvekili: Dönerden vazgeçin
Döner, , Haber

DÜNYA Haberleri  / dha

Uçak krizinde "İstanbul'a atom bombası atın" diyen Rus milletvekilleri tepkileri iyice abarttı.

Liberal Demokrat Partisi LDPR milletvekili ve Sağlık Koruma Komite Başkanı Sergey Furgal Rus vatandaşlarına "Döner yemeyin" çağrısı yaptı. Rusya'nın aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Partisi LDPR milletvekili ve Sağlık Koruma Komite Başkanı Sergey Furgal, Rus vatandaşlarına Türk kafeleri ve restoranlarını boykot ederek Türk mutfağından vazgeçmelerini teklif etti.

Furgal şu açıklamayı yaptı:

"Bunu yapmak doğru olur. Tüm bunları böyle bırakmak doğru olmaz. Türkiye ve Türk yönetimi agresif tavırlar izleri ve biz buna cevap vermek zorundayız. Türkiye'nin teröristleri desteklediğini dikkate alırsak biz de bu sürece katılacağız. IŞİD Suriye'den Türkiye'ye petrol taşırken ve Türkler onlardan petrol satın alırken Türkler bizim kanımızı satın alıyorlar. "

Furgal başta "Şaurma" (döner) olmak üzere Türk ürünlerinin kalitesinden şüphe ettiklerini belirterek, "Bu ürünler ne kalitede hazırlanıyor? Bu organizma için çok zararlı. Türkler sahte alkol yapmayı ve vatandaşlarımızı zehirlemeyi de çok seviyorlar. Bu Türkiye'nin Müslüman ülke olması ve orada alkolün az üretilmesi ile anlatılıyor" dedi.

Furgal, 2011 yılında Rus turistlerin alkolden zehirlenme olayını ve bunun sonucunda 21 kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlattı. Furgal, "Her şeyden önce bu bizim ülke insanlarımıza saygısızlıktır. O zaman çok büyük tepki göstermemiştik" ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...