Filistinli ailenin yakılmasını kutlayan İsrailliler tutuksuz yargılanacak

Düzenleyen:
Filistinli ailenin yakılmasını kutlayan İsrailliler tutuksuz yargılanacak

DÜNYA Haberleri

Filistinli Devabişe ailesinin yakılarak öldürülmesini düğününde dans ederek kutlayan İsrailli damat ve 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Filistinli Devabişe ailesinin yakılarak öldürülmesini düğünününde dans ederek kutlayan ve gözaltına alınan İsrailli damat ve üç misafiri, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, Kudüs Bölge Mahkemesi'ne çıkarılan damat ve diğer üç kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda geçen hafta yayınlanan ve Devabişe ailesinin evini kundaklayan yerleşimcilerin arkadaşları olan radikal Yahudilere ait bir düğünde çekildiği belirtilen görüntülerde grubun, ellerinde salladıkları Devabişe bebeğin resmi, molotofkokteyli, bıçak ve tüfeklerle dans ettiği ve "Hadi Filistinlilerden intikam alalım" anlamına gelen İbranice ifadeler kullandığı görülüyordu.

İsrail basını, düğünün sahibi Yahudi çiftin, Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan yerleşimcilerle bağlantılı olduğunu yazmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da söz konusu görüntünün "Kabul edilemez olduğunu" belirtmiş ve "Yayınlanan şok edici görüntüler, İsrail toplumu ve devletinin güvenliğini tehdit eden bir grubun gerçek yüzünü gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmişti. Aileden sadece 4 yaşındaki Ahmed vücudunun yüzde 60'ı yanmış olarak kurtulabilmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...