Boko Haram'ın yeni hedefi camiler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Boko Haram'ın yeni hedefi camiler

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Daha önce kasabalara saldırı düzenleyen ve askerlerle çatışmaya giren Boko Haram örgütünün yeni hedefinin camiler olduğu görülüyor.

Uzmanlar, örgütün camilere saldırarak, yeni stratejik ve ideolojik taktiklere yöneldiğine işaret etti.

Kamerun'da savunma konularında uzman Victorin Hameni Bieleu, daha önce sık sık halk pazarlarına saldırı düzenleyen Boko Haram'ın hala geniş bir kitleyi hedef almaya çalıştığını, bu nedenle de camilere yöneldiğini belirtti.

Ülkenin kuzeyinde çok sayıda cami bulunduğuna işaret eden Bieleu, Boko Haram'ın özellikle Müslümanları değil, daha çok kalabalık ortamları gözüne kestirdiğini vurguladı.

Askeri bir yetkili ise halk pazarlarında güvenlik önlemlerinin arttırılmasından dolayı Boko Haram'ın kalabalık ancak güvenlik güçlerinin henüz konuşlanmadığı camileri tercih ettiğini söyledi.

Hedeflediği cami sayısı artıyor

Öte yandan, Kamerun'un kuzeyindeki Mayo Sava eyaleti yetkilileri, ülkede son iki hafta içinde 2 camiye saldırıları düzenleyen Boko Haram'ın bir kaç ay içinde hedef aldığı cami sayısının ise 10'a yaklaştığına ve rakamın gittikçe yükseldiğine dikkati çekti.

Marua kentine bağlı bir kasabada yaşayan Alium Balla adlı imam da örgütün camilere saldırarak halk içinde korku yaratmaya çalıştığını belirtti. Balla, "Boko Haram militanları kendilerini Müslüman olarak görüyorlar ancak camiler İslam'ın simgesidir. İnançlarına göre yaşamayan bir Müslüman sapkındır" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...