Amerikalı komutandan 'HIMARS füze sistemi' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Amerikalı komutandan 'HIMARS füze sistemi' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin öncülüğünde DAEŞ ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanlarından General Gersten, Türkiye'ye HIMARS adı verilen füze sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün operasyonlar ve istihbarattan sorumlu komutan yardımcısı General Peter Gersten, Bağdat'taki karargahtan video konferans yöntemi ile Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'de DAEŞ ile mücadele için Türkiye'ye gönderileceğini açıkladığı HIMARS adlı yüksek hareket kabiliyetine sahip füze sistemleriyle ilgili bir soru üzerine Gersten, "Bu üzerinde çalıştığımız yeni bir gelişme. Nasıl kurulacağına bakıyoruz." dedi.

"Bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak"

Gersten, "Türkiye'deki güçlü ortaklarımızla sistemin nasıl çalışacağı konusunda çok yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

HIMARS füze sistemini "harika" şeklinde tanımlayan General Gersten, "Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz yere kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak." ifadesini kullandı.

Gersten, ayrıca iki farklı HIMARS sistemi bulunduğunu, bunlardan birinin Suriye'deki operasyonlar için Türkiye'de kullanılacağını, diğerinin ise Irak'taki operasyonlara destek vereceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...