HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Filistin'den UCM'ye 'İsrail'e soruşturma' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin'den UCM'ye 'İsrail'e soruşturma' çağrısı
Filistin, UCM, İsrail, Soruşturma, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Dışişleri Bakanlığı, UCM'yi, Filistin halkına yönelik işlediği suçlar konusunda İsrail'e "soruşturma açmaya" çağırdı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM), Filistin halkına yönelik işlediği suçlar konusunda İsrail'e soruşturma açması çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin ateş açması sonucu "2 Filistinlinin öldüğü, 2'sinin yaralandığı 4 olaya ilişkin, "askerlerin bu olayların yaşanmasını engelleyebileceği" yönündeki ordu raporunun İsrail medyasında yer almasının ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İsrail ordusunun gerçekleştirdiği infazlara ilişkin yaptığı itiraflar, bu ülkeye soruşturma açılması için UCM'nin harekete geçmesini gerektiriyor." denildi.

Açıklamada ayrıca, mart ayında Abdulfettah eş-Şerif isimli gencin İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından oluşan uluslararası eleştiri ve baskıları azaltmak için İsrail ordusunun söz konusu raporu sızdırdığı ifade edildi.

Raporda sadece 4 kişiden söz edilmesinin, İsrailli askerlerin hayatı için bir tehdit oluşturmaksızın benzer şekilde öldürülen onlarca Filistinlinin "görmezden gelinmesi" anlamı taşıdığı kaydedilen açıklamada, uluslararası toplum ve mahkemelere İsrail'in infaz politikalarına karşı ne zaman harekete geçeceği sorusu soruldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...