HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'ın açıklamasına Rusya'dan sert cevap

Düzenleyen: /
Trump'ın açıklamasına Rusya'dan sert cevap
Rusya, Abd, Haberler, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1987’de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’yla ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Rusya, "Çok tehlikeli bir adım" dedi.

 

Rusya, ABD’nin "Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması"ndan çekilmesine ilişkin, “Çok tehlikeli bir adım” açıklamasını yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin 1987’de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekileceğini açıklayarak iki ülke arasında yeni bir kriz başlattı. Donald Trump’ın açıklamasına Rusya'dan sert yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin bu kararını “Çok tehlikeli bir adım” olarak değerlendirdi. Washington'ın bu tür eylemlerini kınayan Rybakov, bu adımın uluslararası toplum tarafından eleştiri çekeceğini söyledi. 
ABD Başkanı Donald Trump, dün Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle ülkesinin "Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması"ndan çekileceğini açıklamıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...