Avustralya'da yangın söndürme uçağı düştü! 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avustralya'da yangın söndürme uçağı düştü! 3 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avustralya'nın Queensland eyaletinin kuzeybatısında yer alan Cloncurry kasabası yakınlarında yangın söndürme uçağı düştü. Queensland'a gitmek için havalandığı öğrenilen uçakta yaşanan kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Avustralya orman yangınları ile boğuşuyor. Ülkede çok sayıda noktada çıkan yangınlar için havalanna söndürme uçağı düştü. ABC News'ün haberine göre, Queensland İtfaiye ve Acil Durum Hizmetlerinden (QFES) yapılan açıklamada, düşen uçağın, devam eden orman yangınlarında kullanılmak üzere Queensland eyaletine gitmekte olduğu belirtildi.

Queensland eyalet polisi, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, eyaletin kuzeybatısındaki Cloncurry yakınlarına düşen yangın söndürme uçağındaki 3 kişinin öldüğünü bildirdi.

AVUSTRALYA'DA ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM

Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuki, yaptığı açıklamada, eyalette çıkan 83 yangının çoğunun kontrol altına alındığını fakat yangının devam ettiği bazı bölgelerdeki riskin sürdüğünü vurgulamıştı.

Eyaletin itfaiye yetkilileri ise Kinkuna, Goodwood, Colosseum, Carnarvon Gorge, Buckland, Consuelo, Rewan ve civarındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlara tahliye için hazırlanmaları yönünde çağrıda bulunmuştu.

24 BİN HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Yaklaşık 24 bin hektarlık alanın kül olduğunu belirten yetkililer, daha önce tahliye edilmiş bölgelere de geri dönülmemesi gerektiği uyarısını yapmıştı. İtfaiye yetkilileri, 26 Ekim'de Queensland ve Yeni Güney Galler (NSW) eyaletlerinde çıkan orman yangınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...