Avustralya alevlerle boğuşuyor: Bir günde 85 yangın çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avustralya alevlerle boğuşuyor: Bir günde 85 yangın çıktı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İlkbahar mevsiminde olan Avustralya'da iklim değişikliği ve hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle sadece bir eyalette dün 85 yangın çıktı. Yangınlardan 46'sı söndürülürken, 39'unda ise söndürme çalışmaları devam ediyor.

Tüm dünyada iklim değişikliği ve mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar orman yangınlarına neden oldu. Özellikle Türkiye dahil güney Avrupa ülkeleri alevlerle başa çıkmakta zorlanırken, şu anda ilkbahar mevsimini yaşayan Avustralya da yangınlarla mücadele ediyor.

Sky News Australia'nın haberine göre; Yeni Güney Galler eyaleti itfaiyesi, pazar günü eyalet genelinde 85 yangın söndürme operasyonu gerçekleştirdi. Yangınlardan 46'sı söndürüldü, 39'unu söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

EYALET ÇAPINDA ATEŞ YAKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Yangın tehlikesi nedeniyle eyalet çapında ateş yakma yasağı getirilirken, yangınların iklim değişikliği ve hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle arttığı düşünülüyor.

Ülkenin Yeni Güney Galler, Batı Avustralya ve Kuzey Bölgesi eyaletlerinde ekimin ilk haftasında yüksek sıcaklıklar bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...