Azerbaycan ordusu Ermeni çetelerin silah ve araçlarını paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan, Karabağ'da terörle mücadele operasyonu sonrasında işgalden kurtarılan bölgelerde ele geçirilen silah ve teçhizatı paylaştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hocavend'de Ermeni silahlı gruplara ait askeri araç ve topçu bataryaları ele geçirildiği, tamamına el konulduğu duyuruldu

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçılara yönelik başlattığı terörle mücadele operasyonu sonrasında bölgedeki temizlik sürüyor. Azerbaycan ordusu, operasyonun ardından Ermeni silahlı grupların terk ettiği mevzileri yıkarken, askeri araçlara ve silahlara el koymaya devam ediyor.

ASKERİ TECHİZATA EL KONULDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hocavend'de Ermeni silahlı gruplara ait askeri araç ve topçu bataryaları ele geçirildiği, tamamına el konulduğu duyuruldu. Ayrıca Ermeni silahlı grupların terk ettiği mevzilerin ve destek noktalarının yıkıldığı, bölgedeki ulaşım yollarının yeniden sağlandığı belirtildi.

Yürütülen çalışma kapsamında Terter ve Ağdere kentlerini birbirine bağlayan yol üzerindeki mevzilerin yıkıldığı, araçların güvenli geçişlerinin sağlandığı aktarıldı.

Azerbaycan ordusu Ermeni çetelerin silah ve araçlarını paylaştı

ÇOK SAYIDA TOPLU MEZAR TESPİT EDİLDİ

Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasının ardından şu ana kadar işgalden kurtarılan bölgelerde çok sayıda toplu mezar bulundu. Toplu mezarlarda bulunan insan kalıntıları üzerinde işkence izleri tespit edildi. Bunun da Birinci Karabağ Savaşı sırasında kaybolan Azerbaycanlıların çeşitli işkencelerle kasıtlı olarak öldürüldüğünü gösterdiği belirtiliyor.

Ermenistan, Birinci Karabağ Savaşı sırasında yaşanan çatışmalarda kaybolan 719'u sivil olmak üzere yaklaşık 4 bin Azerbaycan vatandaşının akıbetini hala açıklamıyor.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Dağlık Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı grupların terör saldırıları sonrasında bölgede terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurdu. 24 saat süren operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını bildirdi. Ayrılıkçıların silah bırakmasıyla 1994 yılından bu yana işgal altındaki pek çok yerleşim yerine Azerbaycan bayrağı yeniden dikildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...