Katliamın izleri gün yüzüne çıkıyor: Karabağ'da 500'e yakın asker ve sivilin kalıntıları bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Katliamın izleri gün yüzüne çıkıyor: Karabağ'da 500'e yakın asker ve sivilin kalıntıları bulundu

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan'ın terörle mücadele operasyonu sonrasında Karabağ'da katliamın izleri gün yüzüne çıkartılıyor. Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'daki yerleşim birimlerinde 500'e yakın asker ve sivile ait kalıntılarının bulunduğu açıklandı

Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ’da Azerbaycanlılara yönelik uygulanan katliamların izleri ortaya çıkıyor. Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi Başkan Yardımcısı Korgeneral Şerafet Hasanov yaptığı açıklamada, Birinci Karabağ Savaşı'nda 4 bine yakın Azerbaycanlının akıbetinin halen bilinmediğini, savaşta kaybolan kişilerin arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

500’E YAKIN İNSAN KALINTISI BULUNDU

Çalışmalar kapsamında Devlet Güvenlik Teşkilatına bağlı Tıbbi Daire Başkanlığı bünyesindeki laboratuvarlarda Karabağ’da bulunan insan kalıntıları üzerinde incelemeler yapıldığını aktaran Hasanov, “Şehit olan 25 kişinin kimliklerini tespit ettik. Süreç halen devam ediyor. Şu ana kadar kurtarılan bölgelerde 500'e yakın asker ve sivilin kalıntıları bulundu” dedi.

Katliamın izleri gün yüzüne çıkıyor: Karabağ'da 500'e yakın asker ve sivilin kalıntıları bulundu

ÇOK SAYIDA TOPLU MEZAR TESPİT EDİLDİ

Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasının ardından şu ana kadar işgalden kurtarılan bölgelerde çok sayıda toplu mezar bulundu. Toplu mezarlarda bulunan insan kalıntıları üzerinde işkence izleri tespit edildi. Bunun da Birinci Karabağ Savaşı sırasında kaybolan Azerbaycanlıların çeşitli işkencelerle kasıtlı olarak öldürüldüğünü gösterdiği belirtiliyor.

Ermenistan, Birinci Karabağ Savaşı sırasında yaşanan çatışmalarda kaybolan 719'u sivil olmak üzere yaklaşık 4 bin Azerbaycan vatandaşının akıbetini hala açıklamıyor.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Dağlık Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı grupların terör saldırıları sonrasında bölgede terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurdu. 24 saat süren operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını bildirdi. Ayrılıkçıların silah bırakmasıyla 1994 yılından bu yana işgal altındaki pek çok yerleşim yerine Azerbaycan bayrağı yeniden dikildi.

Katliamın izleri gün yüzüne çıkıyor: Karabağ'da 500'e yakın asker ve sivilin kalıntıları bulundu

ŞEHİT SAYISI AÇIKLANDI

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada 24 saat süren terörle mücadele operasyonu sonucunda şehit olan güvenlik güçlerinin sayısını açıkladı. Bakanlık, 24 saat süren operasyon esnasında 192 askerin şehit, 511 personelin ise yaralandığını duyurdu.

Yazılı açıklamada, "Yerel terörle mücadele tedbirleri sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin 192 askeri şehit oldu. Şehit askerlerin 180'i Millî Savunma Bakanlığı, 12'si ise İçişleri Bakanlığı mensubu. Şehitlerden biri ise sivil.” açıklaması paylaşıldı.

Şehit düşen 180 askerin kimlik bilgileri paylaşılırken, 11 askerin kimlikleri ise adli tıp uzmanlarının yapacağı genetik inceleme sonrasında belirlenecek. Açıklamada, operasyon süresince Ermenistan ordusunun ateşi sonucu 1 sivilin yaşamını yitirdiği, 1 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...