Büyük saldırı başladı, Kırım Türkleri tehdit altında

- Güncelleme:
Büyük saldırı başladı, Kırım Türkleri tehdit altında

Dünya Haberleri

Kırım Türklerinin lideri Kırımoğlu “Ruslar kaybettikçe zulmü artırıyor. Kardeşlerimiz soykırım tehdidi ile karşı karşıya. Ancak tek hedefimiz yıl sonunda Kırım bayrağını anavatanda tekrar dalgalandırmak” diyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Kırım Türklerinin lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Ukrayna ordusunun binlerce askerle Kırım’ı özgürleştirme taarruzunu başlattığını söyledi. Rusya’nın 2014’te işgal ettiği Kırım’da on binlerce Kırım Tatar Türkünün esir durumda olduğunu ve yaşam savaşı verdiğini kaydeden Kırımoğlu “Şu an yüzlerce Türk hapishanelerde işkence görüyor. Birçok gencimiz zorla Rusya saflarında savaşa, daha doğrusu ölüme götürülüyor. Çocuklarımız kaçırılıyor, okullarda özleri silinerek Ruslaştırmaya çalışıyorlar. İşgalle birlikte 1 milyon Rus getirdiler. Şimdi bu işgalciler kaçıyor. Rus işgalciler, tüm kritik noktalara mayın ekerek bir tür toplu katliam hazırlığı yapıyor. Rus ordusu kaybettikçe Kırım Türklerine yönelik zulüm artıyor. Orada yaşayan kardeşlerimiz büyük bir soykırım tehdidi ile karşı karşıya” dedi. 

Kırımoğlu, Putin’in sözünde durmayan bir lider olduğunu son tahıl dayatmasında bir defa daha görüldüğünü belirterek “Onun için verilmiş hiçbir sözün önemi yok. Dünyanın birçok coğrafyasında insanların açlıktan ölmesi de Putin ve Rus yöneticiler için anlam taşımıyor” dedi.

Büyük saldırı başladı, Kırım Türkleri tehdit altında

Ukrayna ordusunun güçlü bir tahkimat sonrası Kırım yürüyüşünü başlattığını belirten Kırımoğlu, şunları kaydetti: Yapılan askerî hesaplara göre inşallah yıl sonunda ana vatandayız. Yeniden özgür Kırım’da kendi bayrağımız altında yaşamaya başlayacağız. Putin’in birkaç günlük topyekûn işgal planı da çöktü. Wagner isyanı, Rus ordusunun acizliği ile ülke içi siyasi çekişmeler Ukrayna cephesine moral oldu. Herson, Zaporajiya, Melitopol, Geniçesk aksından başlayan büyük taarruz aynı zamanda Rus güçlerinin kuşatılması anlamına da geliyor. Kerç Köprüsü’nün vurulması da bu plana olumlu katkı yaptı. Ukrayna sahasındaki işgal güçlerinin Rusya ile bağlantısı kesiliyor. Şu an alanda kıyasıya savaş var. Ukrayna ordusu 1 milyon askeri ile bu işgali bitirme kararlılığını koruyor. Diğer yandan 180 bin olan Rus ordu gücü ise her saniye eriyor. Fırsatını bulan kaçıyor, hatta kendilerini yaralayıp ön cepheye gitmemeye çalışıyorlar.

Kırım millî lideri, 20 Şubat’ta başlayan işgal döneminde Ukrayna tarafının Türk İHA/SİHA’ları kullandığına da dikkati çekerek “Bu sebeple Rusların Kırım’a ve Türklere öfkesi arttı. Soykırım korkumuz da bundan ötürü” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...