Rusya duyurdu: Kerç köprüsü yeniden trafiğe açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya duyurdu: Kerç köprüsü yeniden trafiğe açıldı

DÜNYA Haberleri

Rusya, dün Ukrayna tarafından saldırıya hedef olan Kerç köprüsünün yeniden araç trafiğine açıldığını duyurdu. Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin, işgal altındaki Kırım ile Rusya anakarasını birbirine bağlayan Kerç köprüsünün tek şeritli olarak trafiğe açıldığını açıkladı

Rusya, Ukrayna saldırısı sonrasında araç trafiğine kapanan Kerç köprüsünün kısmı olarak trafiğe açıldığını duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin, işgal altındaki Kırım ile Rusya anakarasını birbirine bağlayan Kerç köprüsünün tek şeritli olarak trafiğe açıldığını açıkladı. Yetkili, araçların tek şeritten ilerlediği video görüntüsüyle desteklediği açıklamasında, köprünün tamamen hizmete sunulması için çalışmaların devam ettiğini de ifade etti.

Ukrayna tarafından İnsanız Deniz Araçları (İDA) kullanılarak saldırı düzenlenen Kerç köprüsü, trafiğe kapatılmıştı. Saldırıda tatile çıkan bir çift hayatını kaybetmiş, çocukları da ağır yaralanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin, saldırıyı ''terör eylemi'' olarak nitelemiş ve Rus ordusunun gerekli cevabı vereceğini açıklamıştı.

Rusya, bu saldırılara cevap olarak Ukrayna'nın çeşitli noktalarına çok sayıda kamikaze dronlar ile saldılar düzenledi. Ukraynalı yetkililer, kamikaze dronların hedeflerine ulaşamadan etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rusya Ulaştıma Bakanlığı, saldırının köprüye ait desteklere zarar vermediğini ifade etmişti. 

2018 YILINDA AÇILDI

Rusya'nın 2014 yılında uluslararası camiada tanınmayan bir referandumla ilhak ettiğini duyurduğu Kırım yarımadası ile Rusya anakarasını birbirne bağlamak amacıyla inşa edilen Kerç köprüsü, 2018 yılında açılmıştı. 

Köprü, Rusya'nın Ukrayna'nın güneyini işgal eden kuvvvetleri içn önemli bir ikmal yolu olarak görülüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: BBC

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...