Çin'den dünyaya yayılıyor! Avrupa'da 'gizemli virüs' alarmı, 3 temel belirtisi ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çin'den dünyaya yayılıyor! Avrupa'da 'gizemli virüs' alarmı, 3 temel belirtisi ortaya çıktı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Koronavirüsün çıkış noktası olarak bilinen Çin'de yeni bir hastalık daha yayılıyor. Ülkeyi kaosa sürükleyen ve hastanelerin dolup taşmasına neden olan 'gizemli virüs' Avrupa'ya da sıçradı. Uzmanlar, gizemli hastalığın yaygın görülen 3 temel belirtisini açıkladı.

Çin'de 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve 2020 yılında bütün dünyaya yayılarak milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 (koronavirüs) yeni varyantları ile ortaya çıkmaya devam ederken, dünyanın Covid-19 sonrası yeni bir salgın tehdidiyle daha karşı karşıya olduğu belirtildi.

Solunum hastalıklarının son haftalarda Çin'de zirve yaptığı ve hastanelerdeki doluluk oranını artırdığı biliniyor. Bu hastalıklar arasında en çok dikkat çeken ise çok hızlı bir şekilde yayılan 'gizemli virüs'.

VİRÜS AVRUPA'DA

Çin'de ortaya çıkan ve ülkede kaosa neden olan gizemli hastalık, Hindistan'ı da alarma geçirdi. Ülke virüse karşı önlem almaya başlarken, gizemli virüsün ilk defa Avrupa'da görüldüğü bilgisi aktarıldı. Hem Danimarka hem de Hollanda, virüsün Avrupa'ya ulaştığını ve hızla yayıldığını doğruladı.

Mirror'da yer alan habere göre; yetkililer, virüsten en çok etkilenen kitlenin 5 ila 14 yaş arasındaki çocuklar olduğunu söyledi. Son bir haftada bu yaş grubundaki çocuklarda görülen şikayetlerde büyük bir artış olduğu açıklandı.

Statens Serum Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacıları Hanne-Dorthe Emborg, beş hafta içinde vakaların üç kat artışla 168'den 541'e çıktığını belirterek, "Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı önemli ölçüde arttı ve artık normalden çok daha fazla vaka görüyoruz" dedi.

HASTALIĞIN 3 BELİRTİSİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, haftalarca süren gizemin ardından gizemli virüsün üç temel belirtisi de ortaya çıktı. Virüsün en büyük belirtilerinin boğaz ağrısı, yorgunluk, haftalarca veya aylarca sürebilen kalıcı öksürük olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...