İngiltere Başbakanı Sunak, pandemide 'kapanma'yı reddetti: Bırakın insanlar ölsün

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
İngiltere Başbakanı Sunak, pandemide 'kapanma'yı reddetti: Bırakın insanlar ölsün

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve İngiltere'de 220 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi döneminde Maliye Bakanı olan Başbakan Rishi Sunak'ın "bırakın insanlar ölsün" dediği ortaya çıktı.

2019 yılında Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid-19, İngiltere'de soruşturuluyor. 2026 yazına kadar sürmesi beklenen ve hükümetin Covid-19 salgınına verdiği tepkiyi inceleyen soruşturmada çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

İngiltere'de 220 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19 pandemisine yönelik yapılan soruşturma kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı. O dönem Maliye Bakanı olan Başbakan Rishi Sunak'ın, ikinci bir ulusal tecrit uygulamak yerine 'insanların ölmesine izin verilmesi' gerektiğini söylediği belirtildi.

GÜNLÜKTEKİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Pandemi sırasında hükümetin bilimsel başdanışmanlığını yapan Patrick Vallance'ın günlüğüne aldığı notlara ulaşan soruşturma heyeti, dönemin Başbakanı Boris Johnson ve Sunak'ın katıldığı bir toplantının çarpıcı detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Günlükte o dönem Johnson'ın en kıdemli danışmanı olan Dominic Cummings'in toplantıda duyduğunu söylediği ve Vallance'a aktardığı bilgiler yer aldı.

Vallance'ın günlüğünde, Cummings'in kendisine "Rishi insanların ölmesine izin vermenin sorun olmadığını düşünüyor. Tüm bunlar tam bir liderlik eksikliği gibi görünüyor" ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Soruşturma daha önce de 2020 yazında restoranlarda yemek yemeyi sübvanse eden ancak sağlık uzmanları tarafından virüsü yaydığı gerekçesiyle eleştirilen "Eat Out to Help out" politikası nedeniyle bir hükümet bilimsel danışmanı tarafından Sunak'a "Dr. Ölüm" adının verildiğini göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...