Ermeni lobisi ASALA'ya özendi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ermeni lobisi ASALA'ya özendi

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Azerbaycan’ın bir günde Karabağ’dan kovduğu çeteler, Los Angeles’ta karşımıza çıktı. Ermeni terör örgütü ASALA tarzı saldırıya geçen diaspora, düzenlenen konferansa katılan heyetimize saldırdı

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Karabağ’da kaybeden Ermeni çeteler, Los Angeles’ta ortaya çıktı. Amerika’nın Los Angeles şehri Güney Kalifornia Üniversitesindeki ‘Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü’ başlıklı konferans diaspora Ermenileri tarafından basıldı. Ermeni çetelerin konferans salonunda başlayan taşkınlığı salon dışında fiziki saldırıya dönüştü. Bazı Türk görevlilerin darbedildiği saldırıya Amerikan polisinin kayıtsızlığı da dikkatlerden kaçmadı.

Büyükelçi Hasan Murat Mercan ve Azerbaycanlı diplomatların da yer aldığı konferansa dönük saldırıları değerlendiren New York Polis Teşkilatı yöneticilerinden Erhan Yıldırım, Los Angeles’ın Amerika’daki Ermeni lobisinin merkezi olduğunu kaydederek “O eyalet Ermenilerin fitne merkezi. Polis teşkilatının tüm bu riskleri hesap etmesi gerekiyordu. Buna göre de tedbir almalı ve katılımcıların güvenliğini sağlamak zorundaydı. Bu konuda ciddi zaaf var. Ermeni saldırganlar birçok Türkü darbediyor ve etrafta hiçbir polis yok. Oysa bunlar dağıtılmalı saldırı riski sıfıra indirilmeliydi. Daha önce New York’ta yaşanan olaylarda bazı Türkler hapse atıldı ve bazıları birçok haktan mahrum edildi. Şimdi ABD makamları bu Ermeni provokatörlere ne gibi ceza verecek merak diyorum” diye konuştu.

ÖRGÜTLÜ KOMPLO

Türk heyetine yönelik saldırıyı gazetemize değerlendiren Amerika deneyimi olan eski büyükelçilerden Aydın Nurhan “Bu saldırı kesinlikle anlık bir tepki değil. Belirli merkezlerde planlanmış örgütlü bir komplo. ASALA terör örgütü Los Angeles’ta Mehmet Baydar ve Bahadır Demir isimli diplomatlarımızı şehit etti. Ayrıca tüm diasporanın medya, ekonomi, siyaset ve provokasyon projeleri burada şekillenir. Bu noktada Türkiye’ye karşı Antifa, PKK-YPG-FETÖ gibi terör aparatları ile de görüşme, temas noktaları Los Angeles’tır. Asıl tehlike bundan sonra başlıyor. Zira ABD, Kanada, Avustralya, ile birlikte Avrupa ülkelerinde Türkler daha azılı saldırıların hedefi olacak. Karabağ işgalinin bitişi bir anlamda yeni bir dönemin de başlangıcı. Batı bundan sonra Kafkasya’yı çok daha güçlü bir biçimde kaşıyacak. Şayet Karabağ meselesi çözülmemiş olsa Batı inisiyatif alarak olayı çok daha içinden çıkılmaz hâle getirmeyi ve bölgeye bir şekilde müdahil olma planı yapıyordu. Ancak Rusya lideri Vladimir Putin nasıl bir tuzağa çekildiğini gördü ve meselenin çözümüne destek verdi. Aksi takdirde Rusya’nın başına Ermenistan’ı işgale zorlayacak işler açacaklardı. Erivan yönetiminin önünde 3 yol var. Ya Rus esareti devam edecek ya Paşinyan, Kafkasların Zelensky’si ilan edilerek Moskova ile savaştırılacak. Üçüncü ve en istikrarlı yol ise Türkiye ile anlaşıp dünya ile entegre olacak. Bu durumda Rusya ile de kavgasız zeminde ilişkilerini sürdürme imkânı sağlayacaklar” diye konuştu.

ANKARA: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Dışişleri Bakanlığı, konferansa katılanlara yapılan saldırıya tepki göstererek “Heyete fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacak” açıklamasında bulundu.

Büyükelçi Mercan da şunları söyledi: Ben kürsüye çıktığım zaman 11 kişi ayağa kalktı. Hepsi birlikte slogan attı. Onları gördüğüm zaman bir baba olarak çok üzüldüm. Kendilerine hiçbir şekilde tepki vermedik, oyunlarına gelmedik. ABD’li yetkililere gerekli şikâyetler yapıldı. Olayın takipçisi olacağız.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...