Hani soykırım vardı! Ermeni lobisine tokat gibi cevap

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hani soykırım vardı! Ermeni lobisine tokat gibi cevap

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Karabağ’ın kurtarılmasının ardından “soykırım yapılıyor” diye dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan Ermeni lobisine cevabı, bölgeye giden BM ekibi verdi. İncelemelerde bulunan BM ekibi “Karabağ’da şiddet vakası yok” açıklamasını yaptı

Azerbaycan ordusunun 19 Eylül’de Karabağ’da başlattığı ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun tamamlanmasının ardından bölgeyi 30 yıl sonra ilk kez ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) ekibi, Karabağ’daki incelemelerini tamamladı.

BM’nin Azerbaycan Mukim Koordinatörü Vladanka Andreeva başkanlığındaki heyet, rapor yayınladı. Ağdam’dan yola çıkan ve Hankendi şehrini ziyaret eden BM heyeti, yerel halk ile muhataplarla buluştu. Azerbaycan’ın bölgede hizmetlerin yeniden başlatılması için hazırlık yaptığına dikkat çekilen raporda, BM heyetinin 100 binden fazla etnik Ermeni’nin kullandığı Laçin yolundan sınır kapısına gittiği belirtildi. Raporda, hem yerel halk ile yapılan görüşmelerde hem de araçların kullandığı güzergâhlarda şiddet vakalarına ilişkin herhangi bir bilgiye rastlanmadığı vurgulandı. 

Heyetin 2020’de geri alınan Ağdam’dan geçerken, yıkım ve mayın temizleme ihtiyaçlarının yanı sıra Azerbaycan tarafından yürütülen yeniden inşa çabalarını gözlemlediği aktarılan raporda, BM’nin bölgeyi düzenli olarak ziyaret etmeyi planladığı da ifade edildi.

ERMENİ LOBİSİ ORTALIĞI YIKMIŞTI

Azerbaycan’ın antirerör operasyonu sonrası bazı ülkelerdeki Ermeni lobisi “Azerbaycan, Karabağ’da soykırım yapıyor” yalanıyla dünyayı ayağa kaldırmaya çalışmıştı. Bu iftaraya eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avustralya asıllı Amerikalı oyuncu Mel Gibson gibi isimler de destek vermişti. Türkiye’de birtakım marjinal çevreler de antiterör operasyonunu ‘soykırım’ diye nitelendirmişti.

ARAYİK HARUTYAN GÖZALTINDA

Karabağ’daki sözde rejimin “cumhurbaşkanı” olan Arayik Harutyunyan, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alındı. Ekim 2020’de Azerbaycan Başsavcılığı tarafından ceza davası açılan Harutyunyan, Gence şehrinde sivil halka karşı yapılan terör eylemleriyle de suçlanıyor.  Yine ayrılıkçıların eski “cumhurbaşkanları” Arkadi Gukasyan (1997-2007) ve Bako Saakyan (2007-2020) ile ayrılıkçı rejimin eski meclis başkanı David İşhanyan’ın gözaltına alınarak Bakü’ye getirildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...