Ermeni yanlısı Macron'a Azerbaycan'dan sert tepki: İkiyüzlülük örneği!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ermeni yanlısı Macron'a Azerbaycan'dan sert tepki: İkiyüzlülük örneği!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrası Ermenistan'ı destekleyici açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı kapsamında yaptığı açıklamalarla Azerbaycan'ın tepkisini çekti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Macron'un Azerbaycan'ı suçlayıcı açıklamalarını kınadı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu 24 saat sürmeden başarıya ulaştı. Ermeniler silah bırakmak zorunda kaldı, sözde Ermeni yönetimi kendini feshetti. Bu başarının ardından Fransa'dan Ermenistan'ı destekleyici açıklamalar peş peşe geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü savunduklarını iddia etti. Tepki çeken bu açıklamanın ardından Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna Ermenistan'a ziyarette bulundu. Colonna, Erivan ziyareti sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı skandal 'Ağrı Dağı' paylaşımı ile hem Türkiye'nin hem de Azerbaycan'ın tepkisini topladı.

"ŞİDDETLE KINIYOR VE REDDEDİYORUZ"

Tüm bunların ardından Macron, Granada'da yapılan Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı kapsamında düzenlediği basın toplantısında söylediği sözlerle yeniden Azerbaycan'ı hedef aldı.

Macron, Türkiye'nin toplantıya katılmasını veto ettiği haberini reddederek Aliyev ve Erdoğan'ın zirveye katılmamasından 'üzüntü duyduğunu' söyledi ve Azerbaycan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Macron, "Fransa'nın Azerbaycan ile problemi yok. Azerbaycan’ın uluslararası hukukla bir sorunu var. AB, uluslararası hukukun uygulanması için Ermenistan'ın yanında olacak" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Macron'un Azerbaycan'ı suçlayıcı bu açıklamalarını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Macron'un Azerbaycan'a yönelik asılsız iddiaları şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" ifadesine yer verildi.

"TÜRKİYE'NİN KATILIMINA FRANSA KARŞI ÇIKTI"

Açıklamada, "Azerbaycan ve Türkiye'nin Granada'daki toplantıya katılmaması hususuna ilişkin Macron'un öne sürdüğü iddialar ikiyüzlülük örneğidir. Katılımcıların her biri, Türkiye'nin toplantıya (Azerbaycan, Ermenistan, Avrupa Birliği, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla yapılması planlanan toplantı) katılımına Fransa'nın karşı çıktığını çok iyi biliyor. Macron'un bu konuda yanlış bilgi yayması, devlet başkanına yakışmayan bir yaklaşımdır" değerlendirmesinde bulunuldu.

"İŞGALLE SUÇLAMASI GÜLÜNÇTÜR"

Fransa'nın, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin 30 yıl işgal altında kalmasına göz yumduğu hatırlatılan açıklamada, "Fransa'nın, Azerbaycan'ı 150 kilometrekarelik Ermenistan topraklarını işgal etmekle suçlaması gülünçtür. Azerbaycan, hiçbir ülkenin topraklarını işgal etmemiştir ve henüz belirlenmeyen sınırda Azerbaycan güçlerinin konuşlandığı toprakların Ermenistan'a ait olduğunu iddia etmek mantıksızdır" ifadelerine yer verildi.

"ANLAMSIZ VE KABUL EDİLEMEZ"

Macron'un Azerbaycan'a baskı yapılması gerektiği yönünde beyanda bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Azerbaycan'la baskı diliyle konuşmak anlamsız ve kabul edilemez. Fransa'nın bu tür sorumsuz açıklamalar yapmak yerine, bölgede barış ve istikrarı engelleyen, saldırgan Ermenistan'ı destekleme ve silahlandırma yönündeki politikasına son vermesi daha yararlı olacaktır" görüşü paylaşıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...