Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fransız bakandan hadsiz 'Ağrı Dağı' paylaşımı: Ermenistan'a geri döndüm

Fransız bakandan hadsiz 'Ağrı Dağı' paylaşımı: Ermenistan'a geri döndüm
Fotoğraf Başlığı Fransiz bakandan hadsiz 'Agri Dagi' paylasimi: Ermenistan'a geri döndüm

Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonu başarısı sonrası Ermenistan'a destek mesajları veren Fransa'dan skandal bir hamle daha geldi. Erivan'a ziyarette bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, ziyaretini sosyal medya hesabından Ağır Dağı görseli ile paylaştı ve "Ermenistan'a geri döndüm" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Ermenistan'ın Karabağ'daki saldırıları ve provokasyonları sonrası Azerbaycan, 19 Eylül'de bölgede 'antiterör' operasyonu başlattı. Azerbaycan'ın 'bölgenin silahsızlandırılması' ve 'sözde yönetimin kendini feshetmesi' amacıyla başlattığı operasyon 24 saatte sona erdi ve Ermeniler silah bırakmak zorunda kaldı, sözde Ermeni yönetimi kendini feshetti.

MACRON'DAN ERMENİSTAN'A DESTEK

Bölgede tahliyeler devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü savunduklarını iddia etti. Ermenistan'a verdiği destek ile bilinen Macron, "Siyasi ve insani destek sağlamayı sürdüreceğiz. Bugün Fransa Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü korumasını çok dikkatli izliyor" ifadelerini kullandı.

Hatta Macron, "Ermenistan'ın toprak bütünlüğü tehdit edilirse Fransa, Erivan'ın yanında yer alır" diye vurguladı.

AĞRI DAĞI GÖRSELİYLE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Tepki çeken bu açıklamanın ardından Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna Ermenistan'a ziyarette bulundu. Colonna, Erivan ziyareti sonrası sosyal medya hesabı üzerinden skandal bir paylaşımda bulundu.

Fransız Bakan, Ağrı Dağı'nı Ermenistan toprağı olarak gösteren paylaşım yaptı. Ermenilerin hayali olan sözde 'Büyük Ermenistan'ın sembolü Ağrı Dağı'nı paylaşan Fransız Bakan, "Ermenistan'a geri döndüm" ifadelerini kullandı.

Colonna'nın Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan küstah paylaşımı sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

BAKMADAN GEÇME
Karabağ zaferini kabullenemeyen Macron ateş püskürdü: Fransa
HABER

Karabağ zaferini kabullenemeyen Macron ateş püskürdü: Fransa'nın hedefinde Türkiye de vardı

Karabağ
HABER

Karabağ'da Ermeni alçaklığı: Caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.