Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Karabağ'da Ermeni alçaklığı: Caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı

Karabağ'da Ermeni alçaklığı: Caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı
Başlık ResmiKarabag'da Ermeni alçakligi: Caminin ahir olarak kullanildigi ortaya çikti

Azerbaycan, Karabağ'daki 30 yıllık Ermeni işgaline son verdi. İşgalden kurtarılan bölgede yapılan incelemelerde şoke edici bulgulara ulaşılıyor. Ermenilerin, 1992 yılında minaresini yıktıklarını bir camiyi ahır olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Kaydet
a- | +A

Azerbaycan ordusunun, Karabağ’daki 30 yıllık işgali sonlandıran terörle mücadele operasyonu sonrasında bölgede çalışmalar devam ederken, Azerbaycan Türklerine ait kutsal mabetlerin ahır olarak kullanıldığı tespit edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, antiterör operasyonu sonrasında Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Malıbeyli köyündeki caminin ahır olarak kullanıldığının ortaya çıktığı bildirildi.

Açıklamada, caminin 1992'de Ermenilerce yakıldığı, minaresinin yıkıldığı, kalan kısmının da işgal süresince ahır olarak kullanıldığı kaydedildi.

Karabağ Savaşı sonrasında da bölgedeki birçok caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Karabağ'da Ermeni alçaklığı: Caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı
Başlık ResmiKarabağ'da Ermeni alçaklığı: Caminin ahır olarak kullanıldığı ortaya çıktı

KARABAĞ’DA TOPLU MEZAR BULUNDU

Ağustos ayında, 2020 yılındaki askeri operasyonla Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa’da işkenceyle öldürülen Azerbaycan Türklerine ait toplu mezar bulunmuştu. Birinci Karabağ savaşına ait olduğu ifade edilen mezarın esir alındıktan sonra katledilen 17 Azerbaycanlıya ait olduğu bildirilmişti.

Toplu mezarda tespit edilen insan kalıntıları üzerinden yapılan çalışmalarda, 6 kişinin karın bölgesinde çivi bulunduğu ve çivilerle işkence edilerek öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca söz konusu mezardaki buluntulara yönelik yapılan incelemede, kurşun izleri ve kesici/delici aletlerle vücudun çeşitli yerlerine darbelerin varlığının da tespit edildiği bildirildi.

Bazı kurbanların başlarının vücutlarından ayrılarak başka yerlere gömüldüğü de ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Ermeni çeteler terör kamplarını koridora taşıdı! Terörün yeni yuvası Zengezur
HABER

Ermeni çeteler terör kamplarını koridora taşıdı! Terörün yeni yuvası Zengezur

Azerbaycan
HABER

Azerbaycan'dan Karabağ'daki Ermeni nüfusa yeni entegrasyon planı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.