Silahlı Ermeni güçleri, EYP bağladıkları köpek ile Azerbaycan askerlerini hedef aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Silahlı Ermeni güçleri, EYP bağladıkları köpek ile Azerbaycan askerlerini hedef aldı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan askerlerine yönelik provokasyonlarını sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son olarak Karabağ'da bulunan yasa dışı Ermeni silahlı grupların, boynuna EYP bağladıkları bir köpek ile Hocavend bölgesinde nöbet tutan Azerbaycan askerlerini hedef aldığını açıkladı.

Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın imzası ile Azerbaycan'a dahil edilsede Ermeni çetelerin bölgedeki provokasyonları devam ediyor.

Son olarak silahlı Ermeni çeteleri Karabağ'da Azerbaycan askerlerine yönelik bir saldırı girişiminde masum bir köpeği kullandı.

KÖPEĞE EYP BAĞLAYIP AZERBAYCAN MEVZİLERİNE GÖNDERİLER

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı Ermeni silahlı grupların bir köpeğe uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) bağlayarak, Azerbaycan ordusunun Hocavend bölgesi istikametindeki mevzilerinde nöbet tutan askerlere karşı terör eylemi girişiminde bulunduğu belirtildi.

'TERÖR EYLEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ'

Azerbaycan askerlerinin dikkati sonucu Ermeni silahlı grupların terör eyleminin önlendiği vurgulanan açıklamada, "Mevzilerimize yaklaşan köpeğin üzerindeki patlayıcıyı patlatma girişimi önlenmiştir. Bu provokasyonu, Belirli Konvansiyonel Silahların Kullanımının Yasaklanması veya Sınırlandırılması Sözleşmesi'nin Mayın, Mayın Tuzakları ve Diğer Cihazların Kullanımının Yasaklanması Protokolüne aykırı bir eylem olarak şiddetle kınıyoruz. Hayvanların suikast amacıyla kullanılması ahlak dışı bir davranıştır ve biz bunu terör eylemi olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...