Azerbaycan'dan gövde gösterisi: Savaş uçaklarıyla tatbikat düzenliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Azerbaycan'dan gövde gösterisi: Savaş uçaklarıyla tatbikat düzenliyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin tatbikat başlattığını duyurdu. Savaş pilotlarının tatbikat planına uygun olarak alçak ve orta irtifalarda zorlu manevralar, temsili düşman hedeflerinin koordinatlarının belirlenmesi, havadan keşif yapılması ve diğer görevleri yüksek profesyonellik ile gerçekleştirdiği bildirildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaş çanları çalarken Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nden dikkat çekici bir hamle geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin tatbikat başlattığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un 2023 yılı için onayladığı tatbikat planına göre hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bugün tatbikat uçuşlarına başladığı belirtildi.

Savaş pilotlarının tatbikat planına uygun olarak alçak ve orta irtifalarda zorlu manevralar, temsili düşman hedeflerinin koordinatlarının belirlenmesi, havadan keşif yapılması ve diğer görevleri yüksek profesyonellik ile gerçekleştirdiği bildirildi.

Bakanlık, askeri pilotların muharebe becerilerini geliştirmeye ve profesyonelliklerini artırmaya yönelik tatbikatın devam edeceğini aktardı.

PAŞİNYAN GERİLİMİ ARTIRDI

Bakü ile Erivan arasındaki gerilim, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Cumartesi günü yayınladığı mesajda, Dağlık Karabağ bölgesinin bağımsızlık ilanının kabul edilmesinin yıldönümünde bölge halkını tebrik etmesi nedeniyle arttı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan birliklerinin provokasyonlarının da etkisiyle sınır bölgesine yoğun askeri sevkiyat başlattı. Ermenistan’ın ise ABD ile ortak tatbikat yapacağını duyururken, sınıra topçu ve zırhlı birlikleri sevk ettiği bildirildi.

ZENGEZUR KORİDORU MESAJI

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken açıklamalarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “Azerbaycan, gerekirse Ermenistan'a rağmen Zengezur koridorunu tek başına açacak.” İfadesini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...