ABD ile tatbikat Rusları çıldırttı! Ermenistan'a nota verdiler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD ile tatbikat Rusları çıldırttı! Ermenistan'a nota verdiler

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ermenistan, ABD ile ortak bir askeri tatbikat yapacağını açıkladı. Daha sonra Başbakan Nikol Paşinyan başta olmak üzere birçok Ermeni siyasetçi Rusya'yı hedef alan sözler sarf etti. Bu durum sonrası Rusya, "dostu" Ermenistan'a nota verdi.

Rusya, uzun yıllardır dostu olarak bildiği Ermenistan tarafından ihanete uğradı. Azerbaycan'a karşı yanında olduğu, Dağlık Karabağ Savaşı'nda alttan alta destek verdiği Ermenistan, ABD ile ortak tatbikat yapacağını duyurdu.

"RUSYA, KARABAĞA'DAN ÇEKİLEBİLİR"   

Bunun ardından da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Batılı bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, Rus barış güçlerinin kendi inisiyatifiyle Dağlık Karabağ'dan çekilebileceğini ifade etti. Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın, Ermenistan yönetimine karşı yaptığı açıklamaya sert ifadelerle tepki gösterdi.

PEŞİNYAN'IN EŞİNE NAZİ SUÇLAMASI

Peş peşe gelen bu adımlar Rusları öfkelendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi Vagharshak Harutyunyan'ı ayağına çağırdı. Bakanlık, görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: Son günlerde Ermenistan siyasi çevreleri ve siyasi elitleri tarafından Rusya ve ikili ilişkilerin sorgulandığını kaydettik. Bu bağlamda Ermenistan yönetimi Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Roma Statüsü'nün onaylama sürecinin başlatılması, Ermenistan Başbakanı'nın eşi Anna Hakobyan’ın, Kiev'deki Nazi rejimine insani yardım ulaştırmak için Kiev'e gitmesi ve ABD'nin katılımıyla Ermenistan topraklarında askeri tatbikatların düzenlenmesiyle ilgili bir dizi dost olmayan adım atıldı. Bu konuyla ilgili olarak Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi Vagharshak Harutyunyan, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağırılmış ve kendisine sert bir sunum yapıldı. Ayrıca Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan'ın saldırgan sözlerinin kabul edilmediği belirtildi ve protesto notası sunuldu

"MÜTTEFİK KALACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Bütün bu gelişmelere karşı Rusya ve Ermenistan'ın müttefiklik ilişkilerini sürdüreceği inancındayız. Bütün ikili anlaşmaların ülke halklarının yararları doğrultusunda uygulanacağını düşünüyoruz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...