Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ermenistan, provokasyonlara devam ediyor: Nahcivan'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Ermenistan, provokasyonlara devam ediyor: Nahcivan'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı
Fotoğraf Başlığı Ermenistan, provokasyonlara devam ediyor: Nahcivan'daki Azerbaycan mevzilerine ates açildi

Ermenistan, Güney Kafkasya'da gerilimi artıran provokasyonlarını sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Ordubad ili güzergahındaki mevzilerinin Ermenistan ordusuna bağlı birlikler tarafından ateş edildiği bildirildi.

Kaydet
a- | +A

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik provokasyonları durmak bilmiyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün yerel saat 13.35’den 13.45'e kadar Azerbaycan ordusunun Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Ordubad ili güzergahındaki mevzilerinin Ermenistan ordusuna bağlı birlikler tarafından ateş edildiği bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, açılan ateşe Azerbaycan ordusu birlikleri tarafından anında karşılık verildiği kaydedildi. Çatışmada Azerbaycan tarafından herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandığı bölgede bulunan Ermeni silahlı grupların Azerbaycan ordusunun Ağdam yönündeki mevzilerine yaklaşmak amacıyla yerel saatle 14.00 civarında yeni hendekler kazmaya çalıştığı belirtildi. Azerbaycan ordusuna bağlı birliklerin aldığı tedbirler sonucu çalışmaların engellendiği aktarıldı.

PAŞİNYAN GERİLİMİ ARTIRDI

Bakü ile Erivan arasındaki gerilim, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Cumartesi günü yayınladığı mesajda, Dağlık Karabağ bölgesinin bağımsızlık ilanının kabul edilmesinin yıldönümünde bölge halkını tebrik etmesi nedeniyle arttı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan birliklerinin provokasyonlarının da etkisiyle sınır bölgesine yoğun askeri sevkiyat başlattı. Ermenistan’ın ise ABD ile ortak tatbikat yapacağını duyururken, sınıra topçu ve zırhlı birlikleri sevk ettiği bildirildi.

ZENGEZUR KORİDORU MESAJI

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken açıklamalarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “Azerbaycan, gerekirse Ermenistan'a rağmen Zengezur koridorunu tek başına açacak.” İfadesini kullandı.

Ayrıca, Azerbaycan’a düzenlenen uçak seferleri de 2020 yılında Karabağ savaşından önceki süreci anımsatıyor. İsrail ve Türkiye’den çok sayıda askeri uçak Bakü’ye seferler düzenliyor. Karabağ savaşında Türkiye ve İsrail’den sağlanan hava koridoru ile Azerbaycan’a yoğun askeri destek verilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Kremlin
HABER

Kremlin'den Paşinyan'a yanıt: Rusya hiçbir yere gitmiyor

Azerbaycan
HABER

Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: Paşinyan ateşle oynuyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.