Kremlin'den Paşinyan'a yanıt: Rusya hiçbir yere gitmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: La Repubblica
- Güncelleme:
Kremlin'den Paşinyan'a yanıt: Rusya hiçbir yere gitmiyor

DÜNYA Haberleri  / La Repubblica

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya'nın Güney Kafkasya'dan çekilmeye başladığına yönelik sözlerine Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Paşinyan'ın sözlerine tepki göstererek, "Rusya güvenliğin garantörü rolünü oynamaya devam ediyor. Rusya hiçbir yere gitmiyor ve gitmeyi de planlamıyor" dedi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Rusya’nın Kafkasya’daki varlığına ilişkin açıklamalarına Kremlin’den yanıt geldi. Paşinyan, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği mülakatta, Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan gelişmeler sonrasında Rusya’yı etkisin kalmakla suçlayarak, "Rusya'nın attığı ya da atamadığı bir dizi adım sayesinde bölgeyi terk ettiğini görüyoruz. Bir gün uyandığımızda Rusya'nın burada olmadığını görebiliriz" demişti.

Paşinyan, ayrıca Moskova yönetiminin ülkesini yeterince Rus yanlı görmediğini ve Rusya’nın istese bile Ukrayna’daki savaş nedeniyle kendi güvenlik ihtiyaçlarını karşılayamayacağını öne sürmüştü.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklama, Rusya’nın Ermenistan’da bir askeri üssü olduğuna ve ateşkes anlaşmasının uygulanması için de bölgede askeri varlık bulundurduğuna dikkat çekti. Peskov, Rusya’nın Güney Kafkasya’da istikrarın sağlanması için önemli rol oynamaya devam edeceği ve faaliyetlerini sonlanmayacağını ifade etti.

Peskov,"Bu tezlere katılmamız mümkün değil. Rusya bu bölgenin kesinlikle ayrılmaz bir parçasıdır. Rusya bu bölgedeki durumun istikrara kavuşturulmasında tutarlı ve çok önemli bir rol oynamaktadır ve biz bu rolü oynamaya devam edeceğiz. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov dedi.

30 YILLIK GERİLİM

Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında bağımsızlıklarını kazanan iki ülke, Ermenistan’ın Azerbaycan Türklerinin yaşadığı Dağlık Karabağ’ı işgal ederek çok sayıda kişiyi katletmesi sonrasında 30 yılı aşkın süredir ciddi sorunlar yaşıyordu. Azerbaycan, uluslararası telkinlere rağmen işgali sonlandırmayan Ermenistan’ı 2020 yılında mağlup ederek çok sayıda noktayı özgürlüğe kavuşturmuştu.

İki komşu ülke, son günlerde Laçin yolunun kullanımı konusunda her geçen gün artan bir gerilim yaşıyor. Erivan yönetimine bağlı güçler, sınır hattında Azerbaycan askerlerine taciz ateşi açmış, Bakü yönetiminin insansız hava araçlarıyla karşılık vermesi sonucunda 4 Ermeni askeri hayatını kaybetmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: La Repubblica
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...