Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem oldu! Bölgede tsunami uyarısı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Filistinler'in Mindaanao Adası'nda 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yetkililer, bölgede tsunami uyarısında bulundu. Filipinler'in Mindanao Adası'nın doğu açıklarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesi yakınlarında deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Mindanao Adası açıklarında 7,6 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiğini açıkladı. Yerel saatle 22.37’de meydana gelen depremin derinliğinin 32.8 km olduğu duyuruldu.  

ÜST ÜSTE 2. BÜYÜK DEPREM

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Mindanao Adası'nın doğu açıklarında 7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.

Yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

"TSUNAMİ YAŞANABİLİR"

Filipinler Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından yapılan açıklamada ise, depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken, yerel saatle gece yarısına kadar tsunaminin Filipinleri vurabileceği ifade edildi. Ayrıca tsunaminin yarın Japonya’nın batı kıyısını da vurması bekleniyor. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem oldu! Bölgede tsunami uyarısı yapıldı

5 VE ÜSTÜ ÇOK SAYIDA ARTÇI OLDU

Depremin ardından çoğunluğu 5'ten büyük olmak üzere yaklaşık bir düzine artçı sarsıntı gerçekleşti. Bölgedeki insanların çoğu evlerini terk etti. Deprem anına ait görüntüler dehşete düşürdü.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Filipinler'in Mindanao Adası'nın doğu açıklarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...