Filistin'e desteğini açıklayan Kolombiya Cumhurbaşkanı, İsrail'i Nazilere benzetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin'e desteğini açıklayan Kolombiya Cumhurbaşkanı, İsrail'i Nazilere benzetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin'e desteğini açıklayan Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, "Gazze'ye elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok" diyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın sözlerini, Nazilerin söylemlerine benzetti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi'ne yönelik tedbirlerini, giriş yasağını da içeren "tam bir abluka" seviyesine yükselttiğini açıkladı. Galant, "Elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok" dedi. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da sosyal medya hesabından İsrailli bakanın bu sözlerini alıntılayarak tepki gösterdi. 

"NAZİLERİN YAHUDİLER HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ BUNLARDI"

Kolombiya Cumhurbaşkanı, "Nazilerin, Yahudiler hakkında söyledikleri bunlardı. Demokratik halklar, Nazizmin uluslararası politikada yeniden yerleşmesine izin veremezler. İsrailliler ve Filistinliler, uluslararası hukuka tabi insanlardır. Bu nefret söylemi devam ettiği takdirde sadece Holokost getirecek." ifadesini kullandı.

"İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR"

Petro, başka bir paylaşımında da Galant'ın Gazze'ye yönelik sözlerini eleştirerek, "Dünyada hiçbir demokrat, Gazze'nin toplama kampına dönüştürülmesini kabul edemez. Toplama kampları, uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır ve bu kampları kuranlar da insanlığa karşı suç işlemiş sayılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ'NE "TOPLAMA KAMPI" CEVABI

İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan'ın, sosyal medyadan Petro'yu "Auschwitz toplama kampına" davetine de cevap veren Kolombiya Cumhurbaşkanı, "Ben zaten Auschwitz toplama kampındaydım ve şimdi bunun Gazze'ye kopyalandığını görüyorum." sözlerini sarf etti.

FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI

Petro, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmış, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır." ifadesini kullanmıştı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı saldırılardan bu yana yaptığı paylaşımlarla Petro, Filistin'in maruz kaldığı haksızlıklara dikkati çekiyor.

Petro, büyük felaket Nakba'nın arşiv fotoğrafı ile Filistin topraklarının yıllar içerisinde nasıl işgal edildiğini gösteren haritaya da yer vererek, İsrail destekli hesapların hakaretlerine rağmen paylaşımlarına devam ediyor.

İSRAİL - FİLİSTİN SAVAŞI

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. İlk olarak abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 5 bin füze fırlatıldı. Ardından da motorlu paraşütle İsrail tarafına geçen Filistinli silahlı gruplar, askeri bölgelere saldırdı. Bu durum sonrası İsrail, Filistin'e savaş açtığını açıkladı. Üç gündür süren çatışmalarda 900 İsrailli hayatını kaybederken 157'si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı. Filistin tarafında ise 560 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 900 kişi de yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...