Hamas esirleri öldürmekle tehdit etti! İsrail'den çağrı geldi: Yapmayın

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hamas esirleri öldürmekle tehdit etti! İsrail'den çağrı geldi: Yapmayın

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail sivilleri vurmaya devam ederse ellerindeki rehineleri öldüreceğini açıkladı. Hamas'a seslenen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen "Esirlere zarar vermeyin" çağrısında bulundu. Cohen, bunun bir insanlık suçu olduğunu hatırlattı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida, İsrail'i masum sivilleri hedef almaması için son defa uyardı. Ubeida "Eğer sivilleri vurursanız biz de elimizdeki rehineleri infaz ederiz" dedi.

"ESİRLERİ ÖLDÜRMEK SAVAŞ SUÇU"

Bu açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen basın toplantısı düzenledi. Cohen "Rehin tutulan çok sayıda İsrailli ve farklı milletlerden insanlar var. Onları geri getirmeye kararlıyız. Hamas'ın rehinelerden hiçbirine zarar vermemesini talep ediyoruz. Esirlerin güvenliği onların sorumluluğunda. Bu savaş suçu affedilmeyecek. Vatanımız için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. İsrail demokrasidir, insanlar sosyal medyada veya her yerde istediklerini söyleyebilir. Şu anda savaşmamız gerekiyor. Biz İsrail ve Batı dünyası için savaşacağız" dedi. 

"BU TÜR KATLİAMLARI DEAŞ'TA GÖRDÜK"

Savaşı kendilerinin başlatmadığını belirten Bakan Cohen "Sanırım son yıllarda bu tür katliamları sadece DEAŞ’ta gördük. Holokost'tan sağ kurtulan 85 yaşındaki tekerlekli sandalyeli kadını esir aldılar. Bunu Rusya-Ukrayna savaşında bile görmedik. Bütün aileler rehin alınıyor. Küçük çocuklar kafeslere koyuluyor. Bu gaddarlık ve kötülük. Hamas, İran'ın vekili; dünyanın unutamayacağı tarihi bir katliam gerçekleştirdi. Zamanı gelince her şeyin ne olduğunu görebileceğiz” diye konuştu.

"BİZ GAZZE'NİN İYİLEŞMESİ İÇİN ÇOK ŞEY YAPTIK"

Eli Cohen, Gazze için çok şey yaptıklarını aktararak "Gazze küçük bir Filistin şehri olmasına rağmen İsrail'le, Mısır'la sınırı var. Biz onlara karşı sorumlu değiliz ama komşularımızın hayatını iyileştirmek istedik. Bu yüzden işe gelen çalışan sayımızı her zaman arttırıyoruz. Onların topraklarına sahip olma hakkımız yok. Bu konuda herhangi bir ihtilaf bulunmuyor. Filistin Gazze'sine son kilometreye kadar süre verdik. Onlara su ve elektrik sağlıyoruz. Bu yüzden geçmişte olanlar gelecekte olmayacaktır. Şu andan itibaren durum değişiyor. Asla affetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"YARDIM PARALARINI SİLAHA YATIRIYORLAR"

İsrail halkının şu anda birlik halinde durduğunu aktaran Cohen, bütün askeri birimlerin yüzde 100'ün üzerinde kapasiteyle çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Cohel, İsrail'in yok edilmek istendiğini belirterek şöyle devam etti: Gazzelilerin kendi yerleri var, dünyadan milyarlarca dolar alıyorlar. Normal insanlar, bunu bir hastane, ticaret merkezi, sanayi bölgesi inşa etmek için kullanır. Bütün parayı tünel kazmak, roket fabrikası inşa etmek için harcıyorlar. Sizi temin ederim ki onları yeneceğiz çünkü başka seçeneğimiz yok. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...