Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine (Komotini) Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, 8 Mart Cuma günü düzenlenen Uluslararası Kadınlar Günü etkinliğinde, birlik ve dayanışma mesajları ile ön plana çıktı.

İskeçe ve Gümülcine'den gelen çok sayıda kadın, aralarında müftülük temsilcileri, çalışanlar, ev hanımları, kadın dernekleri sorumluları ve üyelerinin de bulunduğu geniş bir katılımcı yelpazesiyle bu önemli günü kutladı.

Başkonsolos Aykut Ünal açılış konuşmasına tüm katılımcıların Kadınlar Gününü kutlayarak başladı ve kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine dikkat çekti. 

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor - 1. Resim

Türkiye’nin, birçok Avrupa ülkesini geride bırakarak kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlatarak, Türkiye’nin kadın hakları konusundaki ilerlemelerine vurgu yaptı. İlayda Ünal, sahneye çıktığında, “Bugün burada birbirimize destek olmak ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmek amacıyla bir aradayız” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kadınlar olarak sahip olduğunuz potansiyeli hayata geçirerek dünyanın daha adil ve eşitlikçi bir yer olmasına yönelik çabalarınızın destekçisiyiz ve her zaman arkanızdayız.”

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor - 2. Resim

İlayda Ünal, “Derneklerin ve kadın kollarının yapmış olduğu etkinlikleri çok yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz” dedikten sonra ise bundan sonraki dönemde de etkinliklere katılım sağlayacağının teminatını verdi.

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor - 3. Resim

Etkinlik boyunca her yaştan kadınlar birbirleriyle sohbet etti ve geleneksel Türk lezzetlerinden sunulan açık büfedeki kısır, kurabiye, börek ve çayın tadını çıkardı.

Gümülcine'deki Türk Başkonsolosu, Dünya Kadınlar Günü'nde kültürler arasında köprü kuruyor - 4. Resim

Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, etkinlik sonunda, dışarıda nöbet tutan Yunan polisine yemeklerden ikram ederek nezaketlerini gösterdiler.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...