Hayatını kaybeden ünlü aktör Mossad ajanı çıktı! Ailesi konuştu, herkes şaşkına döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayatını kaybeden ünlü aktör Mossad ajanı çıktı! Ailesi konuştu, herkes şaşkına döndü

DÜNYA Haberleri

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ünlü oyuncu ile ilgili gerçek duyanları şaşkına çevirdi. 70'li yıllarda "Damdaki Kemancı" filmi ile dünya çapından ünlenen İsrailli aktör Haim Topol'un Mossad ajanı çıktı. Ailesi İsrail basınına konuştu ve Topol'un İsrail dış istihbarat servisi Mossad için çok kez gizli görevlere katıldığını açıkladı.

Ünlü oyuncunun ajan olduğu gerçeğini duyan şaştı kaldı. Birçok yurt dışı seyahatinde bulunan ve 70'li yıllarda çıkan bir filmi ile çokca ünlenen oyuncu bu ününü ajan olarak kullandı.  1971 yapımı "Damdaki Kemancı" filmi ile dünya çapında ün kazanan oyuncu elde ettiği bu ünü, İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın gizli görevlerinde kullandı.

Geçen ay 87 yaşında vefat eden Haim Topol'un ailesi, ünlü aktörün Mossad ajanı olduğunu duyurdu.

ÖNEMLİ İSİMLE SIK SIK GÖRÜŞÜYORDU

TRT Haber'de yer alan habere göre İsrail basınına konuşan ailesi, Topol'un kendilerine açıklamadığı birçok yurt dışı seyahati yaptığını söyledi. Uzun yıllar İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan İsrailli aktörün, burada, daha sonra Mossad'ın başına gelecek Zvi Amir ile sık sık görüştüğü ifade edildi.

DAİREYİ DİŞÇİ GİBİ GÖSTEREREK DUVAR DELMİŞLER

Topol'un oğlu da, babasının bir görevde Arap ülkelerinden birinin konsolosluğunu dinleme görevinin ayrıntılarını anlattı. Babası ve ekibinin, Konsolosluğun binasının bitişiğinde kiralık daireyi dişçi gibi göstererek duvarını deldiklerini ve dinleme ekipmanları yerleştirdiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...