Ukrayna İstihbarat Teşkilatı kafaları karıştırdı: Kedi de ajan mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna İstihbarat Teşkilatı kafaları karıştırdı: Kedi de ajan mı?

DÜNYA Haberleri

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’nın istihbarat ajanları,  Rus Ortodoks kiliselerine düzenlediği operasyonun ardından yayınladıkları fotoğraf tartışma oluşturdu. Fotoğrafta ajanların yanı sıra bir kedinin de yüzünün bulanıklaştırdığı görüldü. 

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), tarafından yapılan açıklamada, ülkenin daha önce işgal altındaki doğu bölgelerinde bulunan Rus Ortodoks Kiliselerinde yapılan aramalarda Rus pasaportları, Rusya destekli Luhansk ve Donestk Halk Cumhuriyetlerini temsil eden bayrak ve ayrılıkçı materyallerin ele geçirildiği belirtildi. Yetkililer ayrıca,  Rus Ortodoks rahiplerinin Herson'da Rus hükümeti ve işgal yetkilileriyle iş birliği yaptığını gösteren belgeler bulduklarını öne sürdü. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski de, Rus Ortodoks Kilisesi için 'Kimsenin Ukrayna ruhu içinde bir imparatorluk kurmasına asla izin vermeyeceğiz.' açıklamasını yapmıştı.

KEDİ DE AJAN OLARAK MI ÇALIŞTI?

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’nın yayınladığı fotoğraflarta dikkat çeken görüntülerde bir kedinin de yüzünün bulanıklaştırıldığı dikkat çekti. Kedinin bu görüntüleri ‘Ajan Kedi’ yorumunun yapılmasına neden oldu. İlginç fotoprafta kedinin istihbarat operasyonunda görev yapıp yapmadığı bilinmiyor. Ukrayna İstihbaratı konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...