İspanya ve Portekiz kavruldu! Rekor sıcaklıklar İber Yarımadasını vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İspanya ve Portekiz kavruldu! Rekor sıcaklıklar İber Yarımadasını vurdu

DÜNYA Haberleri

İberya bölgesinde komşu olan İspanya ve Portekiz uzun süredir devam eden ve kuraklığı şiddetlendiren erken mevsim sıcak hava dalgasında resmen kavruldu. Bazı bölgelerde yıllarca görülmemiş bunaltıcı sıcaklar etkili oldu.

İber Yarımadası uzun süredir devam eden bir kuraklıkla mücadele ediyor.

Ekim ayından bu yana yağışlarda meydana gelen bir önceki yıla göre neredeyse %25'lik düşüş İspanya'nın rekor düzeyde kuraklıklar yaşamasına neden oluyor.

Bu, normalden daha erken orman yangınlarına katkıda bulunurken, geçen yaz yaygın olarak iklim değişikliğine atfedilen aşırı yangın dalgasının tekrarlanacağına dair endişe ve korkuları artırıyor.

REKOR SICAKLIKLAR BUNALTIYOR

İspanya ve Portekiz, Nisan ayı için sıcaklık rekorları kırdı.

İberya bölgesindeki komşular, bazı bölgelerde uzun süredir devam eden kuraklığı şiddetlendiren erken mevsim sıcak hava dalgasında resmen kavruldu.

İspanya'nın güneyindeki Kurtuba şehri, havaalanında 38.8 santigrat derece kaydetti ve 2011'de doğudaki Elche şehrinde 38.6 santigrat derece olan önceki rekoru geçti.

İspanya'nın mutlak Nisan rekoru, Kanarya Adaları'ndaki Gran Canaria'da 2013'te ulaşılan 40.2 santigrat derece.

İspanya ve Portekiz kavruldu! Rekor sıcaklıklar İber Yarımadasını vurdu

SICAK HAVA DALGASI ENDİŞE OLUŞTURUYOR

Komşu Portekiz'de, merkezdeki Mora kasabasındaki sıcaklık 36.9 santigrat dereceye ulaşarak Nisan 1945'te belirlenen 36.0 santigrat derecelik rekoru kırdı.

Sıcaklıklar Portekiz'de nispeten düşmeye başladı, ancak sıcak hava dalgası İspanya'nın bazı bölgelerindeki etkisini hala sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...