Lavrov ve Bayramov arasında kritik Karabağ görüşmesi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Lavrov ve Bayramov arasında kritik Karabağ görüşmesi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan'ın Karabağ'da yasadışı Ermeni silahlı gruplara yönelik gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonu sonrasında diplomasi trafiği devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ermenistan ile normalleşme süreci ele alındı.

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki terörle mücadele operasyonu sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını duyurdu. Bakü ile Ermeni ayrılıkçılar arasında görüşmeler devam ediyorken, diplomatik faaliyetler de devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Azerbaycan ile Rusya arasındaki güncel işbirliği gündemi başta olmak üzere, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ve bölgedeki mevcut durum ele alındı.

ERMENİLERİN ENTEGRASYONU

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin yeniden entegrasyonu konusunda diyaloğa kararlılığını vurgulayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’ın Ermeni sakinlerin ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı tedbirler almaya devam edeceğini belirtti.

Azerbaycan topraklarında sözde rejimin feshi, Ermeni silahlı güçlerinin silahsızlandırılması ve Azerbaycan topraklarından çıkarılması çalışmalarının sürdürüldüğü belirten Bayramov, Azerbaycan'ın da Ermenistan'la barış sürecinin ilerlemesi inden yana olduğunu Lavrov’a iletti.

Telefon görüşmesinde karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Lavrov ve Bayramov arasında kritik Karabağ görüşmesi

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan, 19 Eylül’de Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçıların eylemleri sonrasında terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurdu. 24 saat süren operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını bildirdi. Ayrılıkçıların silah bırakmasıyla 1994 yılından bu yana işgal altındaki pek çok yerleşim yerine Azerbaycan bayrağı yeniden dikildi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Karabağ'daki Ermeni sivillerin temsilcileri ile Bakü yönetimi arasında Karabağ'daki Ermenilerin entegrasyonu ve hakları konuları kapsamında 21 Eylül'de Yevlah'da ve 24 Eylül'de Hocalı kentinde görüşmeler gerçekleştirildi. Üçüncü görüşmenin ise yakın tarihlerde yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Lavrov ve Bayramov arasında kritik Karabağ görüşmesi

ALİYEV İLE PAŞİNYAN 5 EKİM'DE İSPANYA'DA GÖRÜŞECEK

Karabağ operasyonu sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki ilk görüşme 5 Ekim'de İspanya'da gerçekleşecek. İspanya'nın Granada kentinde düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde, görüşmelere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in de katılması planlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...