Massachusetts okullarında İslamofobi krizi: Yardım taleplerinde %72'lik artış!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Massachusetts okullarında İslamofobi krizi: Yardım taleplerinde %72'lik artış!

DÜNYA Haberleri

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi tarafından en son yayınlanan rapor ABD’nin Massachusetts eyaletindeki İslam karşıtlığını ortaya çıkardı. Çarpıcı rapor, Massachusetts'teki çok sayıda Müslüman çocuğun her gün karşılaştığı üzücü ve travmatik deneyimleri belgeledi.

ABD'li Müslüman bir grup tarafından yapılan bir araştırma, Massachusetts eyaletindeki devlet okullarında İslamofobi krizi yaşayan ebeveynlerden ve öğrencilerden gelen yardım taleplerinde %72'lik bir artış olduğunu ortaya koydu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), yakın zamanda yayınladığı "Değişen İhtiyaçları Karşılamak” başlıklı 2022 sivil haklar raporunda, Massachusetts okullarında Müslüman öğrencilere yönelik kötü muamelenin "yaygın" ve "sistemik bir sorun" olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan CAIR'in Massachusetts şubesinin yayınladığı rapora göre, istihdam ve barınma ayrımcılığı gibi tipik olarak yetişkinleri etkileyen sorunlarla ilgili yardım taleplerinde bir azalma görülürken, devlet okullarında İslam karşıtlığı krizi yaşayan velilerden ve öğrencilerden gelen yardım taleplerinde %72'lik endişe verici bir artış oldu.

Massachusetts okullarında İslamofobi krizi: Yardım taleplerinde %72'lik artış!

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER OKULDA ZORBALIĞA MARUZ KALIYOR

Raporda, "Müslüman erkek çocuklar tipik olarak, Müslüman kimliklerinden kaynaklandığından şüphelendikleri haksız disiplin cezasından şikayet ederken, Müslüman kızlar okullarının onları ve başörtülerini hedef alan amansız zorbalardan koruyamadığını bildirdi. Her ikisi de yaygın ve sistemik sorunlardır" denildi.

Rapor ayrıca, son beş yıldır istikrarlı bir düşüşün ardından "nefret suçları ve tacizle ilgili çağrılarda %33'lük rahatsız edici bir artış" olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...